KAKO SE IZVUĆI? Najviše je blokiranih u Zagrebu, 9,4 posto radno sposobnog stanovništva, a ukupno duguju 4,84 milijarde kuna

KZŽ NA 15. MJESTU U HRVATSKOJ: 6579 blokiranih Zagoraca duguje 477.725 kuna

Objavljeno: 06.11.2019. zagorjeinternational

Prema podacima Financijske agencije, na kraju rujna ove godine u blokadi je bilo 242.827 hrvatskih građana, a njihov je dug iznosio 16,76 milijardi kuna. Najviše dužnika bilo je u Zagrebu, njih 50.724, s ukupnim dugom od 4,84 milijarde kuna. Na kraju rujna bilo je blokirano 9,4 posto radno sposobnog stanovništva glavnog grada Hrvatske.

Radno sposobni

Uz Zagreb, listu od 25 gradova s najvećim brojem blokiranih građana predvode još Split, Rijeka, Osijek i Sisak, no prema broju blokiranih u odnosu na broj stanovnika izdvajaju se Sisak, Čakovec, Križevci i Petrinja. U odnosu na ukupan broj stanovnika, najviše je blokiranih građana u Sisačko – moslavačkoj i Koprivničko – križevačkoj županiji, a te su dvije županije na vrhu i prema broju blokiranih u odnosu na radno sposobno stanovništvo. Najmanje blokiranih krajem rujna imala je Ličko – senjska županija.

Otpis dugova

Krapinsko – zagorska županija nalazi se na 15. mjestu, sa 6579 blokiranih građana koji ukupno duguju 477.725 kuna. Iz Fine podsjećaju kako je kao jedna od mjera za rješavanje problema građana s dugotrajno blokiranim računima, donesen Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama te novi Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba