Održana svečana sjednica Obrtničke komore KZŽ na kojoj su uručena priznanja obrtnicima

Zlatnu plaketu primio Željko Mališ iz Petrovskog

Objavljeno: 05.11.2019. zagorjeinternational

U prostorijama općine Hum na Sutli povodom Dana obrtničke komore te 25 godina uspješnog djelovanja, održana je svečana sjednica Skupštine OKKZŽ. Dobrodošlicu prisutnima izrazio je domaćin, načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, istaknuvši pritom kako je ono što krasi Hum na Sutli upravo činjenica da je to općina koja u smislu gospodarstva predstavlja pojam izvrsnosti.

– Kada kažu da negdje oko 35 posto BDP –a Krapinsko – zagorske županije čini ono što je proizvod i usluga naše općine onda je to zadovoljstvo, sreća i radost za nas i sve one koji sudjeluju u tom procesu i koji vode te naše savršeno posložene tvrtke, koje su sve svjetskog glasa. Hum na Sutli ima svega 5060 stanovnika, a u pogledu gospodarstva smo možda među prvima u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske – rekao je načelnik Jutriša.

Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško zahvalio je svima koji su posljednjih 25 godina gradili komoru.

Dobrobit društvene zajednice

– Sada je vrijeme da kažemo da nam je to trebalo, odnosno da nam je potrebno iza sebe imati organizaciju koja će nas pratiti i organizaciju koja će štititi naše interese. Mislim da uspijevamo u našim nastojanjima da obrtnicima omogućimo lakše obrtničke dane, a svi skupa prosperiramo, zaposlimo svoje kapacitete, da radimo na dobrobit naše društvene zajednice i da zajednički nastupamo kao jedno homogeno tijelo –  rekao je Pleško.

Sjednici je prisustvovao i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

– Među prvima smo počeli graditi područnu obrtničku komoru i stvarati jednu instituciju koja je danas nezaobilazni faktor u društvenom i političkom životu te zahvaljujem svim koji su sudjelovali. Hrvatska obrtnička komora kao i područne komore izgradile su svoj status zahvaljujući svima vama koji stavljate u stranu svoj posao, vrlo često i svoje obitelji kako biste odradili ono za što ste dobili povjerenje i od onih kolegica i kolega koji nisu imali prilike govoriti u ime obrtništva, ali su vjerovali nama. To je ono što me veseli i svima nama daje poticaj da i dalje možemo tražiti od bilo koje vlasti da se stvore čim bolji uvjeti upravo za poslovanje obrtnika – naglasio je Ranogajec.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar zahvalio je svim obrtnicima što zajedno sa svojim obiteljima kroz godine rade na prosperitetu KZŽ te je istaknuo kako KZŽ ima odličnu suradnju s Obrtničkom komorom.

– Ono što je meni izuzetno bitno je da se jako dobro razumijemo i dogovaramo o stvarima koje zajednički zastupamo. U današnje vrijeme kada svi nekako bježimo za poslom i profitom i kad su sve manje bitne neke druge moralne vrijednosti u društvu, mi ipak uspijevamo provoditi gospodarstvo s jednim ljudskim likom. U vremenima najveće i najteže krize, tamo 2009. godine naši su obrtnici nauštrb svojih obitelji  i svog profita uspjeli sačuvati veliki broj radnih mjesta te u međuvremenu i ulagati u svoje ljude i novu tehnologiju. Krapinsko – Zagorska županija prva je županija u Republici Hrvatskoj koja je izašla iz ekonomske krize i recesije, a današnji rezultati koje naše gospodarstvo postiže, nama koji upravljamo županijom daje mogućnost da ulažemo u nove projekte koje objektivno bez takve stope novozaposlenih ljudi i takvih prihoda iz poreza na dohodak ne bi bilo moguće – kazao je župan Kolar koji je zajedno s predsjednicom Županijske skupštine Vlastom Hubicki, Davoru Plešku uručio ugovor o županijskoj donaciji 150 tisuća kuna za dovršetak uređenja novih prostora županijske Obrtničke komore u Krapini.

Dodijeljena priznanja

U sklopu svečane sjednice, obrtnicima su dodijeljena priznanja za 2019. godinu. Zlatnu plaketu, koja se kao najveće priznanje Obrtničke komore dodjeljuje uglednom i časnom obrtniku za dugogodišnji doprinos u organizaciji strukovno – cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva te organizaciju kulturno – umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtnika, dodijeljena je Željku Mališu, vlasniku obrta “MPR“ iz Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

– Zahvaljujem Obrtničkoj komori Krapinsko – zagorske županije što su prepoznali naš trud, rad, odricanje, naše rezultate kao i naš doprinos promociji i razvoju obrtništva. Ovom prigodom ističem ponos i zadovoljstvo svih dobitnika plaketa te naglašavam kako dobivene plakete predstavljaju poticaj za nastavak našeg obrtničkog djelovanja na području, kako naše županije tako i cijele Hrvatske – zaključio je Željko Mališ.

Srebrne plakete  koje se dodjeljuju kao priznanje obrtnicima, pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koji su svojim djelovanjem i iskazanom potporom OKKZŽ dali značajan doprinos njenom radu i razvoju obrtništva dobili su Mladen Šoštarko vlasnik obrta “Vodo – Limex“ iz Krapinskih Toplica, Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica te Grad Zabok. Brončanu plaketu koja se dodjeljuje kao priznanje obrtnicima OKKZŽ za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području KZŽ primili Ivan Vidiček, vlasnik obrta “Vidičektrans“ iz Brestovca Orehovečkog, Daniel Ivanić vlasnik obrta “Frizerski salon Daniel“ iz Donje Stubice, zatim vlasnik obrta “DMS – elektronik“ Damir Sporiš iz Kumrovca, vlasnik obrta “Frlja“ Milan Frljužec iz Petrovskog, vlasnik obrta “Završni radovi Kerep“ Igor Kerep iz Krapinskih Toplica, vlasnik obrta Bistro “Pajdaš“ Dragutin Bračun iz Pregrade, vlasnik obrta Ugostiteljski obrt “Sermage“ Ivan Đurkin – Benkotić iz Svetog Križa Začretja, vlasnik obrta Zlatarna “Vrančić“ Hrvoje Vrančić iz Zaboka te vlasnik obrta “Pranje i podmazivanje vozila“ Zvonko Sedak – Benčić iz Mača.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba