Izaslanstvo Hrvatske zajednice općina u posjetu predsjednici Kolindi Grabar – Kitarović

“Kontinuirano radimo na jačanju i afirmaciji lokalnih zajednica jer 48 posto Hrvata živi u ruralnim područjima“

Objavljeno: 05.11.2019. zagorjeinternational

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske zajednice općina predvođeno predsjednikom Martinom Baričevićem koji je prisutne upoznao s dokumentom Hrvatske zajednice općina pod nazivom “Smjernice za razvoj lokalne samouprave i fiskalnu decentralizaciju u Republici Hrvatskoj“ gdje se na jednom mjestu sistematiziraju prijedlozi, kao i razmišljanja o poboljšanju položaja hrvatskih općina i održivom razvoju malih zajednica.

Lokalna samouprava

Predsjednik Baričević upoznao je predsjednicu s radom i ustrojem Hrvatske zajednice općina koja okuplja gotovo 80 posto općina na području Republike Hrvatske te predstavlja svojevrsnu kralježnicu društva i države.

– Posebno nam je drago što možemo prezentirati naš dokument o razvoju lokalne samouprave i fiskalnoj decentralizaciji na području Republike Hrvatske. Kontinuirano radimo na jačanju i afirmaciji lokalnih zajednica jer nemojmo zaboraviti kako 48 posto stanovnika lijepe naše živi na ruralnim područjima. I dalje radimo na zagovaranju uloge općina kao i ruralnih prostor, što zorno prikazujemo kreacijom ovog dokumenta, naglasio je Martin Baričević, predsjednik Hrvatske zajednice općina

Fiskalna decentralizacija

Prilikom primanja izaslanstva, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je vodstvu Hrvatske zajednice općina na trudu i zalaganju kada govorimo o jačanju uloge hrvatskih općina te je pozdravila zalaganje i trud Zajednice u kontekstu daljnje fiskalne decentralizacije.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter