Nije postignut dogovor s Vladom

ŠTRAJK SE NASTAVLJA: U srijedu prosvjed na Markovom trgu i štrajk u cijeloj zemlji, u četvrtak i petak u dvije županije

Objavljeno: 04.11.2019. zagorjeinternational

Štrajk u osnovnim i srednjim školama nastavlja se i dalje, jer sindikati nisu sklopili nikakav dogovor s Vladom. Nakon sastanka u Ministarstvu rada s ministrom Josipom Aladrovićem, ministrom financija Zdravkom Marićem i ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak, sindikati su održali konferenciju za medije, na kojoj su objavili detalje prosvjeda koji će se održati u srijedu na Markovu trgu, te najavili da se pregovori sindikata i Vlade nastavljaju ovog tjedna, piše Večernji list.
– Štrajk je danas istog intenziteta. Zaposleni i dalje stoje iza svojih zahtjeva. U četvrtak će štrajkati Istarska i Šibensko – kninska županija, a u petak Vukovarsko – srijemska i Karlovačka županija – kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec te iznio detalje o štrajku.
– Okupljanje je od 10 do 11 sati na Trgu Republike Hrvatske. Imamo novi plan kretanja. Povorka kreće kroz Frankopansku, preko Mesničke, potom Strossmayerovo šetalište, Dverce, Ćirila i Metoda pa do Markova trga – istaknuo je Mihalinec.
U srijedu će se štrajkati u cijeloj zemlji, a prosvjedu će se priključiti i zaposlenici na fakultetima. Danas se štrajka u Osječko – baranjskoj i Ličko – senjskoj županiji, dok će u utorak štrajkati u Primorsko – goranskoj i Zadarskoj županiji, u četvrtak u Istarskoj i Šibensko – kninskoj županiji, te u petak u Vukovarsko – srijemskoj i Karlovačkoj županiji.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba