Krapinsko – zagorska županija se uključila u kampanju “Udomi, ne kupuj“, a osigurala je i sredstva za sterilizaciju ili kastraciju 19 napuštenih mačaka

U POTRAZI STE ZA KUĆNIM LJUBIMCEM? Udomite šapicu iz “Luči Zagorja” i osigurajte ljepši život napuštenoj životinji

Objavljeno: 03.11.2019. IB

Krapinsko – zagorska županija se na prijedlog Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja županija, uključila u kampanju “Udomi, ne kupuj“, koju provodi Mreža za zaštitu životinja.

Postavljeni plakati

Cilj kampanje je podići svijest građana o važnosti udomljavanja napuštenih životinja, pa je Krapinsko – zagorska županija, na prijedlog Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja, s tim ciljem tiskala i postavila šest billboard plakata uz glavne prometnice na svojem području.
Sve buduće vlasnike pasa upućujemo da svoje ljubimce ne kupuju, nego da posjete internetsku stranicu Sklonište za napuštene životinje “Luč Zagorja“, http://www.skloniste-luc-zagorja.com/ ili da odu osobno u Sklonište za napuštene životinje “Luč Zagorja“, Selnica 246, Marija Bistrica (telefon: 049/444-060, mobitel: 091/330 05 73) i odaberu svog ljubimca, poručili su iz Županije.

Povećan broj mačaka

Broj napuštenih mačaka je nepoznat, no promatranjem staništa, hranilišta i javnih mjesta na kojima se napuštene mačke okupljaju, dolazi se do zaključka kako se i njihov broj konstantno povećava. Mačke u svojoj reprodukcijskoj dobi imaju velik broj legla, pa je sterilizacija jedina pouzdana metoda kojom se može utjecati na njihovu brojnost. Stoga je KZŽ ove godine osigurala sredstva za sterilizaciju ili kastraciju 19 napuštenih mačaka, koje će se izvršiti u Skloništu “Luč Zagorja“ Veterinarske stanice Zlatar Bistrica d.o.o., u suradnji s članovima  Udruge za promicanje i zaštitu životinja “Vita“ i Udruge za zaštitu i zbrinjavanje životinja “Egon“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba