Iza sebe ima nebrojeno mnogo skupnih i samostalnih izložbi te tri likovne monografije

SLIKAR NEISCRPNE ENERGIJE: U Dvorcu Sveti Križ Začretje otvorena izložba Krešimira Nikšića “Initium Novum“

Objavljeno: 01.11.2019. JM

U utorak je u Dvorcu Sveti Križ Začretje otvorena izložba svjetski priznatog slikara Krešimira Nikšića, pod nazivom “Initium Novum“. Prisutne je pozdravila i zahvalila im na dolasku vlasnica dvorca Mirna Flögel Mršić, o autoru je govorila Marijana Horvatić, a o njegovim djelima Stanko Špoljarić.
Za glazbeni dio programa pobrinuo se Crkveni zbor “Ivan Bradica“, a izložbu je svečano otvorio načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos, koji je prigodnim poklonima zahvalio svima koji su pridonijeli da ova izložba dođe u Sveti Križ Začretje i na taj način obogati kulturnu ponudu mjesta. Posebno je zahvalio mons. Antunu Senteu, koji je i ovog puta bio veza između slikara i Dvorca Sveti Križ Začretje.
Krešimir Nikšić prisutan je na hrvatskoj likovnoj sceni četrdeset godina. Ovaj slikar neiscrpne energije, slika i stvara djela formirajući cikluse toliko različite, a opet jedinstveno povezane. Inspiracija mu je urođena te Nikšić za njome ne traga, ne dodvorava joj se niti je čeka. Iza sebe ima nebrojeno mnogo skupnih i samostalnih izložbi te tri likovne monografije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba