U Gornjoj Stubici potpisan ugovor o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića, koji će nositi ime “Jurek”, po zaštitniku župe i općine, sv. Jurju

PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD 10 MILIJUNA KUNA: “Očekujemo da ćemo kroz godinu dana otvoriti prve prijave za upis u naš novoizgrađeni vrtić“

Objavljeno: 31.10.2019. Jožica Miklaužić

U Gornjoj Stubici je održano potpisivanje ugovora o izgradnji i opremanju novog dječjeg vrtića, koja bi trebala početi sredinom studenoga. Veći dio sredstava osiguran je iz europskih fondova, na temelju uspješne prijave na Podmjeru 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Za izvođača radova izabran je Obrt Vodolim iz Donje Stubice, čiji je vlasnik Vanja Brundulin potpisao ugovor s načelnikom Gornje Stubice Jasminom Krizmanićem.

Liste čekanja

– Ukupna vrijednost radova na vrtiću iznosi 10.147.200 kuna bez PDV-a, a rok za završetak radova je 12 mjeseci. Očekujemo kako bi sljedeće godine u ovo vrijeme radovi na izgradnji vrtića trebali biti gotovi. A što se samog dječjeg vrtića tiče, prema tehničkom rješenju i aktu za građenje, neto površina dječjeg vrtića iznosi 946,2 četvorna metra, a obuhvaćat će tri vrtićke i dvije jasličke jedinice te će moći primiti 60 djece vrtićke i 24 djece jasličke dobi. Kao što je poznato, Gornja Stubica sa svojih 5300 stanovnika za sada nije imala dječji vrtić i tu su nastajali veliki problemi, pogotovo kada su u pitanju mlade obitelji koje svoju djecu u pravilu trebaju voziti u druge vrtiće, a dosta često, s obzirom na politiku pojedinih lokalnih samouprava, su naša djeca ostajala na listi čekanja. Na ovaj način mi se nadamo kako ćemo kroz godinu dana imati prve prijave u naš novoizgrađeni dječji vrtić – rekao je načelnik Krizmanić te dodao kako se zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu poljoprivrede na pomoći u realizaciji ovog projekta.
Vlasnik obrta Vanja Brundulin zahvalio je na prilici za sudjelovanje na ovako velikom projektu te naglasio kako ga posebno veseli činjenica što sudjeluju na projektu koji je od strateške važnosti da se zadrže mladi.
Potpisivanju ugovora je prisustvovao i upravitelj Župe sv. Jurja, vlč. Nikola Jurković.

Mlade obitelji

– Iznimno mi je zadovoljstvo što je došlo do ovog velikog čina potpisivanja ugovora za naš dječji vrtić, kojem je zemljište darovala Zagrebačka nadbiskupija 2009. godine. Te godine, a na prijedlog tadašnjeg župnika Ivana Špoljara, i zaslugom njega i samog nadbiskupa Josipa Bozanića, došlo je do darivanja tog zemljišta, a sada se svi zajedno radujemo sljedećoj godini, kada će prostori vrtića biti otvoreni. Ovaj će vrtić biti poticaj mnogim našim mladim obiteljima u župi i općini jer će moći računati da njihova djeca imaju svoje mjesto u vrtiću koji će nositi ime “Jurek“, po mjestu u kojem će se nalaziti i po našem zaštitniku gornjostubičke Župe sv. Jurja i općine – otkrio je velečasni Jurković.
Potpisivanju ugovora su prisustvovali i zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš i potpredsjednik vijeća Ivan Bigec, županijska vijećnica Kristina Rafaj te predstavnik poduzeća Zagorje pro – kon, koje će vršiti nadzor nad radovima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba