Na sjednici Vlade usvojen prijedlog izmjena državnih praznika, a premijer Plenković je najavio i kako će od 1. siječnja narasti minimalna plaća

Dan državnosti ponovno 30. svibnja, uvodi se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga, kao neradni dan

Objavljeno: 31.10.2019. zagorjeinternational

Vlada Republike Hrvatske na svojoj je sjednici jednoglasno usvojila prijedlog izmjene državnih praznika. Tako će se Dan državnosti, umjesto dosadašnjeg 25. lipnja, obilježavati 30 svibnja. Što se tiče promjena spomendana, 15. siječnja, uz Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, obilježavat će se i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, 9. svibnja Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom, 25. lipnja Dan neovisnosti, 23. kolovoza Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, 30. kolovoza Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu i 8. listopada Dan Hrvatskog sabora. Uvodi se i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, koji će se obilježavati 18. studenog i bit će neradni dan. Prijedlog izmjene zakona mora potvrditi Sabor.
Premijer Andrej Plenković je na sjednici najavio i da će od 1. siječnja iduće godine minimalna plaća iznositi 3250 kuna neto, odnosno 4062 kune bruto. Tom je prilikom podsjetio i kako je na početku mandata minimalna plaća iznosila 2496 kuna neto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba