Aktivnost zabočke škole u sklopu Dana Ksavera Šandora Gjalskog

“SVE JE TO KOŠULJA”: Učenici ŠUDIGO-a dizajnirali košulje koje su predstavili na modnoj reviji uz atraktivan scenski nastup

Objavljeno: 28.10.2019. IB

Učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok izveli su atraktivnu modnu reviju povodom otvaranja “Pozice“, u sklopu kulturne manifestacije Dani Ksavera Šandora Gjalskog, koja je održana u prostorima zabočke Gimnazije Antuna Gustava Matoša. Učenici su osmislili i izveli scenski nastup pod nazivom “Sve je to košulja“. Modeli su bili inspirirani košuljom kao uniseks odjevnim predmetom koji stoljećima nose muškarci i žene – klasika, etno, urbano, trendi, patchwork i oversize. Košulje je dizajnirao završni razred dizajna odjeće. Kao stilska dopuna modnoj silueti, bili su tu i unikatni, funkcionalni i estetski modni dodaci. Završne radove mentorirala je profesorica Štefica Zajec Stanić, a dinamičan scenski nastup s učenicima je uvježbala profesorica Davorka Varžić. Modele su nosili učenici Patricia, Ana, Karla, Sara, Iva, Tamara, Nives i Petar.
Uz ovaj modni događaj, ŠUDIGO se pridružio akciji “Zasadi drvo, ne budi panj“. Ova građanska inicijativa potaknula je učenike i profesore da zasade sadnice sitnolisnog brijesta i tako ozelene školsku površinu i uljepšaju vlastiti životni prostor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba