BEDNJA MEĐU PRVIM PAMETNIM OPĆINAMA U RH: Uveli eInfoModul za turiste i sve zainteresirane žitelje

Pomoću aplikacije, brzo i jednostavno doznajte sve informacije o lokalitetu na kojem se nalazite

Objavljeno: 26.10.2019. JM

Općina Bednja u sklopu projekta “Pametne općine” svim žiteljima i turistima putem nove aplikacije eInfoModul osigurava pristup mnoštvu informacija o brojnim lokalitetima na cijelom području općine.
– Riječ je o komunikacijskom modulu, najnovijem softverskom proizvodu tvrtke Dasosoft iz Lepoglave, koji je Općina Bednja u suradnji s Turističkom zajednicom Trakošćan – Općina Bednja otkupila te ga prva u regiji implementirala na način da se aplikacijom, koja je vrlo jednostavna za korištenje, od danas mogu služiti svi zainteresirani – objasnio je načelnik Bednje Damir Poljak.

Malobrojna obitelj

Ovom aplikacijom Bednja se pridružila još uvijek malobrojnoj obitelji tzv. smart općina u Hrvatskoj, koje su svojim građanima omogućile suvremeno informiranje, usklađeno sa suvremenim svjetskim digitalnim trendovima 21. stoljeća. Aplikacija se može koristiti i za razne druge namjene i to na način da putem tzv. markera (oznaka) koji su postavljeni na svim važnijim lokacijama (npr. kod klasičnih oglasnih tabli, na putokazima, u kompleksu dvorca i hotela Trakošćan, kod crkava i kapela, na Ravnoj gori, na OPG-ovima, te čak i na spomen obilježjima poginulim braniteljima) u svakom trenutku posjetitelju daju informacije o objektima ili lokalitetima na kojima se nalazi.

Zanimljivi sadržaji

Na primjer, kad aplikacija očita marker na ulazu u kompleks Dvora Trakošćan, posjetitelj  automatski dobiva sve informacije o dvorcu – o radnom vremenu, cijeni ulaznica, kontaktima i slično. Također, može skinuti i brošure, pogledati video i druge zanimljive sadržaje te pritom odabrati jezik na kojem će dobivati informacije. Pritom valja istaknuti da je aplikacija rađena tako da bude što je moguće jednostavnija za korištenje, na način da se skeniranjem kamerom mobilnog uređaja vrši interakcija između sustava i korisnika, a da se pritom aplikacija ne mora instalirati na mobilni uređaj, već joj se pristupa upisivanjem adrese u internetski preglednik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba