PRIJAVE POČINJU 4. STUDENOG: Najavljeno 49. izdanje kultnog turnira “Kutija šibica”, koji će se igrati od 23. studenog do kraja prosinca, a ove godine ima i humanitarni karakter

“Veliki Žuti je jednom rekao: Ako nisi osvojio ‘Kutiju’, kao da nisi osvojio ništa”

Objavljeno: 25.10.2019. zagorjeinternational

U petak je u Domu sportova najavljeno 49. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica 2019. powered by Coca – Cola. Turnir su najavili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ravnatelj ustanove za Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić ujedno i predsjednik organizacijskog odbora, te veterani brojnih Kutija Anton Samovojska, Krešimir Čivrag i Jerko Leko.

Veteranski i turnir žena

Marinko Tomić rekao je, kako u ponedjeljak, 4. studenoga službeno počinju prijave za 49. po redu izdanje kultnog malonogometnog turnira Kutija šibica, dok će se turnir održati od 23. studenog do kraja prosinca, a službeno izvlačenje parova najavljeno je za 15. studenoga.
Uz 49. seniorski turnir, igrat će se i 13. veteranski turnir, 4. turnir žena, te 26. Mala Kutija, a ukupni nagradni fond turnira je 320.000 kuna.
Među brojnim novostima ovogodišnjeg izdanja odmah je apostrofiran donatorski karakter turnira koji ove godine pruža podršku Ženskoj sobi – Centru za seksualna prava pod sloganom “crveni karton za seksualno nasilje“. Naime, Ženska soba je jedina specijalizirana organizacija za problematiku seksualnog nasilja u Hrvatskoj. U okviru Ženske sobe djeluje savjetovalište naziva Centar za žrtve seksualnog nasilja u kojem osobe koje su preživjele seksualno nasilje mogu dobiti specijaliziranu, anonimnu i besplatnu pomoć i podršku.
Krešimir Čivrak je kazao kako je Kutiju počeo igrati prije 30 godina, još kao 16-godišnji klinac, a prije svega zbog mogućnosti da na turniru igra protiv igrača Dinama, kao što su Zvonimir Boban i Davor Šuker.
– Nama je nastup na Kutiji značio više od svega. Moglo ti se dogoditi da u prvom kolu igraš protiv igrača kojeg si do tada mogao gledati isključivo na stadionu ili na televiziji, prisjetio se Čivrag, najavivši da dolazi s ekipom i ove godine te je citirao Roberta Prosinečkog koji je jednom prilikom izjavio: “Ako nisi osvojio Kutiju šibica kao da ništa nisi osvojio“- istaknuo je Čivrag.
Jerko Leko je također na Kutiju prvi put stigao s kvartovskom ekipom.
– Mi smo krenuli sa Savice kao ekipa ali još prije sam kao klinac dolazio gledati utakmice, a igrao sam ih i s ekipom s kvarta, ali i sa suigračima iz Dinama. Meni je Kutija oduvijek predstavljala puno, samo da igram – naglasio je Leko.
Na kraju se i gradonačelnik Bandić prisjetio svojih nogometnih početaka iz sredine 70-tih nakon čega je otkrio zadovoljstvo turnirom rekavši da Kutija ima gospodarske i turističke učinke na Zagreb, te organizatorima naložio da izjednače nagradni fond za veteranski i ženski dio turnira i obećao, kako će Grad Zagreb donirati Ženskoj sobi onoliko koliko će biti prikupljeno tijekom finala turnira.

Cijene ulaznica

Cijena pojedinačne karte iznosi 10 kuna za sve utakmice, a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 50 kuna. Utakmice se igraju u dvojci Doma sportova, te u dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava. Kotizacije za prijave na turnir su ostale iste kao i prošle godine što znači 1000 kuna za seniore i veterane te 200 kuna za žensku Kutiju, a prijave će biti moguće od 4. do 11. studenog na web stranici www.kutija-sibica.hr, putem linka na web stranici Sportskih novosti te direktno u Domu sportova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba