U Termama Tuhelj održan stručni skup u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice

Vatrogasci raspravljali o prijedlogu novog Zakona o vatrogastvu, financiranju i provedbi EU projekata, a izložena je i vatrogasna oprema i tehnika

Objavljeno: 23.10.2019. zagorjeinternational

U Termama Tuhelj održan je stručni skup u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice. Otvorio ga je glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, a sudionike su pozdravili predsjednik HVZ-a Ante Sanader, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber. Na stručnom skupu razgovaralo se o novostima vezano uz prijedlog novog Zakona o vatrogastvu, novostima u informatičkim aplikacijama HVZ-a, financiranju vatrogastva iz fondova Europske unije u razdoblju 2021. – 2027., provedbi postojećih EU projekata e-HVZ i ENRAS, velikim vatrogasnim intervencijama tijekom 2019. godine u Republici Hrvatskoj, e-Računu, te ostalim novostima i tehničkim dostignuća iz područja vatrogastva, a bila je tu i izložba vatrogasne opreme i tehnike.
Prilikom pozdravnog govora, župan Kolar je istaknuo kako mu je drago što je Hrvatska vatrogasna zajednica odlučila stručni skup održati upravo na području Krapinsko – zagorske županije, a vezano uz prijedlog novog Zakona o vatrogastvu, rekao je kako vjeruje da će novi zakon biti na korist vatrogasaca, a samim time i na korist čitave zajednice.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba