U Zaboku dodijeljena Mala nagrada Gjalski za književne radove učenika osnovnih škola

Prvu nagradu osvojio Lovro Papišta iz zabočke OŠ, za rad “Ptičja jedinica lastavice misija: krov 1.“

Objavljeno: 23.10.2019. zagorjeinternational

U utorak je u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog održana dodjela Male nagrade Gjalski, za književne radove učenika osnovnih škola. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 50 radova iz 15 škola, a na završnoj su svečanosti proglašeni najbolji. Malu nagradu Gjalski osvojio je Lovro Papišta, učenik 5. razreda OŠ Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka, za rad “Ptičja jedinica lastavice misija: krov 1.“. Lovrina mentorica bila je Tina Marušić. Drugu nagradu osvojila je Antonela Cesarec, učenica 7. razreda OŠ Oroslavje, za rad “Gro je kriv“, pod mentorstvom Vesnice Kantoci. Treću je nagrada pripala Maksimu Šenjugu, učeniku 8. razreda OŠ Bedekovčina, pod mentorstvom Marka Valeca.

Pohvaljene učenice

Za svoje radove pohvaljene su Ema Papeš iz OŠ K. Š. Gjalskog Zabok, mentorica Lucija Mlakar, Lorena Miković iz OŠ Belec, mentor Mario Šimundvarac, Petar Šarkanj iz OŠ Belec, mentor Mario Šimundvarac, Lorena Cvilinder iz OŠ Đure Prejca Desinić, mentorica Vedrana Gudek i Paula Zrinski iz OŠ Oroslavje, mentorica Sanja Jelačić.
Mala nagrada Gjalski pokrenuta je 1985. godine, a dodjeljuje se za najbolje prozne literarne radove učenika osnovnih škola Krapinsko – zagorske županije. Uratke malih autora s  velikom pozornošću čitaju i ocjenjuju članovi Prosudbenog povjerenstva u čijem su sastavu ove godine bili Marija Ott Franolić, Ines Krušelj Vidas i Valerija Novak.  Dodjeli nagrada prisustvovale su zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek i  zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Nastupi učenika

U glazbenom programu nastupili su učenici zabočke osnovne škole, s mjuziklom “Alica u zemlje Bajke na dlanu”, te Društvo Naša djeca Zabok i “Zabočki mališani”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba