IZ HRVATSKIH CESTA SLUŽBENO POTVRDILI DOBRE VIJESTI: Brza cesta do Zlatar Bistrice otvorit će se do kraja ovog tjedna

NAČELNIK MIHOLIĆ NAJAVLJUJE JOŠ VEĆI GOSPODARSKI RAZVOJ: Zlatarbistrička poslovna zona ovime dobiva pristup prometnici usmjerenoj prema zapadnoj Europi

Objavljeno: 23.10.2019. JJ

Nakon što je prije mjesec dana obavljen tehnički pregled dionice brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zabok, točnije, dionice Zlatar Bistrica – Andraševec (Bračak), iz Hrvatskih smo cesta dobili i službenu potvrdu da će ta dionica biti otvorena do kraja ovog tjedna, a točan termin otvorenja doznat ćemo naknadno.

Treća faza

Podsjetimo, u veljači 2017. godine u promet je puštena druga faza dionice od Andraševca do Zlatar Bistrice (Bračak – Bedekovčina), a otvorenju je nazočio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Treća faza, koja bi u promet trebala biti puštena do kraja ovog tjedna, podrazumijeva dionicu u smjeru Zlatar Bistrice, počevši od čvora Bedekovčina, u duljini zahvata od 6,5 kilometara, a radi se o projektu vrijednom oko 145 milijuna kuna. Izvođač radova, nakon što je Viadukt d.o.o. završio u stečaju, bilo je poduzeće Zagorje gradnja.
Načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić ne krije zadovoljstvo otvorenjem dionice brze ceste, koja znači bolju budućnost za sve njegove sumještane.

Istočni bazen

– Ovo je jako dobra vijest, ne samo za općinu Zlatar Bistrica, nego za čitav ovaj kraj. Čekali smo 2019 godina da bi se to dogodilo, i moram reći da će ova cesta zasigurno doprinijeti daljnjem gospodarskom razvoju čitavog istočnog bazena Krapinsko – zagorske županije. Naravno, veselimo se i tome da bi ona u dogledno vrijeme trebala krenuti i dalje, prema Mariji Bistrici i Zagrebu, što je konačni cilj, a u nekoj bližoj budućnosti isto tako i u pravcu Konjščine i Novog Marofa. Zlatarbistrička poslovna zona ovime dobiva jedan kvalitetan i brzi pristup prometnici usmjerenoj prema zapadnoj Europi, a jednog dana čitav rubni gospodarski dio grada Zagreba vjerojatno će morati napustiti taj prostor i preseliti se na prigradski dio, odnosno, periferiju, da bi se omogućilo daljnje širenja grada. Time mi svi koji se nalazimo na ovom prostoru kojim ide ova brza cesta, postajemo još konkurentniji i privlačniji budućim investitorima. To je budućnost ovog dijela naše županije, to smo i pokazali, a razvoj općine Zlatar Bistrica, zbog njezina položaja, izrazito je vezan upravo uz prometnu povezanost – kaže Miholić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba