Klanječki HSLS-a izabrao novo vodstvo, za predsjednika imenovan Bojan Bosek

“Jedan od uvjeta za gospodarski rast našeg grada je obnova željezničke pruge”

Objavljeno: 23.10.2019. JM

Ogranak HSLS-a u Klanjcu izabrao je novo vodstvo i time obnovio svoj rad u gradu Klanjcu. Za predsjednika je izabran Bojan Bosek, za potpredsjednika Zdenko Žitnik, za tajnika Ivan Cingulin, rizničar je Stjepan Vlahović, a izabran je i Izvršni odbor od četiri člana.
Članovi ogranka smatraju da grad sve više stagnira u svom razvoju, kako gospodarskom, tako i demografskom, što se manifestira kroz odlazak građana s ovog područja u druge sredine.

Aktualna vlast

– Netočna je izjava da se odluke u Gradskom vijeću grada Klanjca donose jednoglasno, jer HSLS nije glasao za proračun koji je, nazovimo ga, krucijalni dokument, u 2018. i 2019. godini. Svakako da podržavamo i glasat ćemo za odluke koje poboljšavaju razvoj komunalne infrastrukture, odgoj i obrazovanje te socijalnu politiku, ali Klanjec, budimo realni, nestaje. U samom centru zatvaraju se lokali, industrijska zona je prazna, Klanjec živi samo ujutro zbog zdravstvenih i državnih službi, dok je poslijepodne prazan. Ne gledamo na probleme usko stranački, ali smo optimisti i uvjereni smo da će se stanje u našoj sredini poboljšati – poručuju iz klanječkog ogranka HSLS–a te dodaju kako je jedan od uvjeta za gospodarski rast obnova željezničke pruge.

Predsjednički kandidat

– Apeliramo na državnu vlast, posebice na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske i na ministra Olega Butkovića, da se donese odluka o obnovi željezničke pruge Savski Marof – Klanjec, koja će probuditi u svakom pogledu ovaj dio naše domovine – poručili su iz klanječkog HSLS-a, izrazivši zadovoljstvo što je njihov predsjednički kandidat Dejan Kovač prema anketama na visokom petom mjestu sa stalnim rastom svog rejtinga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba