Sindikalisti najavili i “veliko iznenađenje” Vladi – na zagrebačkom Trgu sv. Marka pripremaju sindikalno – prosvjedni kulturno – umjetnički program

Sutra ponovno štrajk u zagorskim školama

Objavljeno: 22.10.2019. zagorjeinternational

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec najavio je da će sutra u štrajku biti škole u Varaždinskoj, Istarskoj, Koprivničko – križevačkoj i Krapinsko – zagorskoj županiji, javlja N1. Danas, podsjetimo, nastava se ne održava u Vukovarsko – srijemskoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji, a sindikati su Vladi za sutra najavili “veliko iznenađenje”.
– Sutra u 11 smo na Trgu svetog Marka. Uz tiskovnu konferenciju, imamo sindikalno – prosvjedni kulturno – umjetnički program. Čuli smo da premijer jako voli glazbu, pa ćemo mu pustiti repertoar glazbenih brojeva. Vjerujemo da će mu se svidjeti jer su to jako lijepe melodije. Možda će riječi biti promijenjene – rekao je Mihalinec, dodavši kako će na kraju nastupiti sindikalni band aid Škola za život, a ako dođe do sudske zabrane štrajka, tu će odluku sindikati poštovati, ali će nastaviti svoju borbu.
Predsjednica sindikata učitelja Sanja Šprem je pak otkrila kako je današnji rezultat štrajka u osnovnim školama 99,23 posto, što je iznenađenje i za njih same.
– Štrajk svaki dan jača. Zaposlenici nikada nisu bili čvršći i hrabriji u borbi za svoj položaj – rekla je Šprem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba