Zahvaljujući uspješnim aktivnostima na području izjednačavanja mogućnosti među građanima

Grad Zabok primio prvu nagradu u kategoriji malih gradova u sklopu projekta “Gradovi za jednakost“

Objavljeno: 22.10.2019. IB

Grad Zabok je u maloj vijećnici Hrvatskog sabora primio prvu nagradu u sklopu projekta “Gradovi za jednakost“ u kategoriji malih gradova. Nagradu su primili gradonačelnik Ivan Hanžek i njegova zamjenica Valentina Đurek.

Doprinos izjednačavanju

Nositelji projekta, Hrvatski pravni centar i Udruga gradova, predstavili su rezultate i aktivnosti projekta, s ciljem poticanja gradova na unaprjeđenje svojih praksi u ostvarivanju jednakosti među građanima.
Iako u Hrvatskoj postoji ograničena svijest o ulozi jedinica lokalne samouprave u provođenju antidiskriminacijske politike, istraživanja pokazuju da gradovi poduzimaju različite mjere kako bi doprinijeli izjednačavanju mogućnosti među građanima, od kojih su neke napredne prakse vrijedne isticanja i dijeljenja.

Sedam gradova

S tom namjerom, razvijen je indeks “Gradovi za jednakost“, koji omogućuje vrednovanje i rangiranje gradova u Hrvatskoj na temelju njihove prakse u području razvoja lokalne demokracije, dobrog upravljanja i osiguranja dostupnosti javnih usluga za posebno osjetljive društvene skupine. Nagrade su dodijeljene sedam gradova u dvije kategorije – mali i veliki gradovi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba