Svečana ceremonija održana je proteklog vikenda u Cambridgeu, u saveznoj državi Massachusetts

ELITNO PRIZNANJE: Znanstvenik Ivan Đikić i službeno postao član Američke akademije znanosti i umjetnosti

Objavljeno: 21.10.2019. zagorjeinternational

Poznati hrvatski znanstvenik Ivan Đikić u travnju je izabran za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti, jedne od najstarijih i najprestižnijih znanstvenih institucija u SAD-u. Ovog vikenda je u Cambridgeu, u saveznoj državi Massachusetts održana i svečana ceremonija na kojoj je službeno postao član Akademije.
Podsjećamo, Đikić je od svoje desete godine do odlaska na fakultet živio u Mariji Bistrici, majčinom rodnom mjestu, a danas je jedan od najuspješnijih hrvatskih znanstvenika u inozemstvu. Dobitnik je niza priznanja, među kojima se ističu najprestižnija njemačka znanstvena nagrada “Gottfried Wilhelm Leibniz” za 2013, nagrade američkog (AACR) i europskog (EACR) udruženja za rak, Hans Krebs 2010. te William C. Rose 2013. Član je Leopoldine, njemačke akademije znanosti te je jedan od trojice osnivača Frankfurtskog instituta za rak (Frankfurt Cancer Institute; FCI), posebne vrste translacijskog onkološkog centra. Ukupno je u Akademiju izabrano 200 članova, a Đikić je nakon što je izabran za člana rekao kako je duboko počašćen što se može pridružiti ovom krugu istaknutih osoba.
– Zahvaljujem svim prošlim i sadašnjim članovima mog laboratorija, mojim mentorima, kolegama na Sveučilištu Goethe i mojoj obitelji na trajnoj podršci i prijateljstvu. Članstvo u Američkoj akademiji pruža mi dodatne mogućnosti za unapređenje znanosti i obrazovanje mladih – rekao je Đikić, redoviti profesor na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba