Presudila autentičnost i originalnost dječjeg rada

Nagrađeni najuspješniji osnovnoškolci u crtanju stripa na temu Legende o Veroniki Desinićkoj – evo koji su

Objavljeno: 15.10.2019. JM

Svečanom dodjelom nagrada prošle subote, osnovnoškolcima koji su se pokazali najuspješnijima u crtanju stripa na temu Legende o Veroniki Desinićkoj zaokružen je, u ožujku ove godine raspisan, likovni natječaj Dvora Veliki Tabor.

Stručno povjerenstvo

Od 52 pristigla dječja rada iz devet hrvatskih osnovnih škola stručno povjerenstvo, sastavljeno od pet osoba koje u Muzejima Hrvatskog zagorja – Dvoru Veliki Tabor rade s djecom, izabralo je 5 stripova istaknutih po kriterijima originalnosti i autentičnosti dječjeg rada. Tako su nagrađeni Martin Šagud, učenik Osnovne škole Matije Gupca iz Gornje Stubice, Andrea Žnidarec i Toni Horvat iz OŠ Josipa Broza Kumrovec, Leonardo Kamenečki, učenik OŠ Radoboj te Lana Janković iz OŠ Kuršanec iz Čakovca.
Prema riječima predsjednice povjerenstva, muzejske pedagoginje Kristine Pavlović, sve nagrade su jednakog ranga. Povjerenstvo je nastojalo uvažiti dob djeteta koje je crtalo strip o Veroniki, njegovu spretnost u prenošenju emocije, tehniku kojom se dijete poslužilo i način na koji je doživjelo sadržaj Legende.

Slikarske tehnike

Ove je godine uvjet natječaja bio da likovni radovi budu  napravljeni u formi stripa (minimalno dva crteža odnosno kadra koja su mogla, ali i nisu morala, biti dopunjena tekstom). Stripovi su mogli biti izvedeni u bilo kojoj crtačkoj ili slikarskoj tehnici, na formatu papira A3 ili A4. Osim nagrađenih  radove svojih učenika poslale su i osnovne škole iz Oriovca (Slavonskog Kobaša), Oroslavja, Nove Rače (Bulinca), Krapine, Ljubešćice te iz Šibenika.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba