Zagorska policija u vikend akciji pojačanog nadzora prometa na zagorskim prometnicama utvrdila 88 prekršaja, obavili očevide i kod pet prometnih nesreća

Ulovili šest alkoholiziranih vozača, kaznili i 32 prebrza – rekorder, koji je ujedno skrivio nesreću, “napuhao” 2,76

Objavljeno: 14.10.2019. Alen Brodar

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva PU krapinsko – zagorska, proveden je pojačani nadzor u prometu.
Pritom je utvrđeno ukupno 88 prometnih prekršaja, od čega je bilo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 32 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 39 ostalih prekršaja u prometu.
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 2,76 promila, a najveća brzina kretanja vozila 130 km/h.
Inače, tijekom vikenda zagorska je policija obavila očevid kod pet prometnih nesreća, a jednu je, koja se dogodila u Lipovcu, skrivio upravo rekorder sa 2,76 promila alkohola u krvi. Do nesreće je došlo zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, pri čemu je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.
Preostale četiri prometne nesreće bile su samo s materijalnom štetom i dogodile su se u Krušljevom Selu, uslijed nepropisnog obilaženja, u Zlatar Bistrici, zbog oduzimanja prednosti prolaska, zatim u Gornjem Kraljevcu zbog nepoduzimanja mjera da vozilo samo ne krene i u Oroslavju, uslijed nedržanja vozila uz desni rub kolnika. Vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola i izmjereno mu je 1,75 promila alkohola u organizmu.

FOTO: Prometna nesreća u Zlatar Bistrici (Policija zaustavlja KZŽ)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba