U Maču potpisan ugovor za drugu fazu radova energetske obnove zgrade Osnovne škole, vrijedan preko 892 tisuće kuna

NA RADOST NASTAVNIKA I 150 UČENIKA: “To će prije svega doprinijeti energetskoj uštedi, ali i kvaliteti rada te boravka naše djece u samoj zgradi“

Objavljeno: 14.10.2019. ivanabelosevic

U Osnovnoj školi Mače je potpisan  ugovor s izvođačem radova za II. fazu energetske obnove zgrade Osnovne škole. Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i Europske fondove Vlatka Mlakar rekla je da je izabrana ekonomski najpovoljnija ponuda, a to je ponuda tvrtke Kuhta Mont d.o.o. iz Mihovljana.

Sufinancirani projekt

– Cijena ponude je 713.676 kuna bez PDV-a odnosno 892.095 kuna s PDV-om, stručni nadzor provodi tvrtka Krapina – projekt. Rok izvođenja radova je četiri mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao, a ovaj ugovor uključuje fasadu na preostalom djelu zgrade, koja nije napravljena u prvoj fazi, zatim popravak pročelja starog dijela, toplinsku izolaciju tavana, zamjenu klupčica te stolariju na kotlovnici i tavanu. Projekt  je sufinanciran i sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i EU fondova sa 400.000 kuna – pojasnila je Mlakar.


Ravnatelj OŠ Mače Vladimir Grudenić zadovoljan je  što se nakon godinu dana kreće u drugu fazu energetske obnove zgrade, u kojoj će se obnoviti i dio iz 19. stoljeća. To će prije svega doprinijeti energetskoj uštedi, ali i kvaliteti rada, kao i kvaliteti boravka naše djece u samoj zgradi. S vremenom ćemo to sigurno osjetiti i na proračunu i na materijalnim troškovima koje dobivamo od osnivača, a samim time radi se i ušteda prema Županiji. Vjerujem da ćemo u budućnosti imati prilike vidjeti i slične projekte u našoj Područnoj školi – istaknuo je Grudenić.


Načelnici Mladenki Mikulec drago je što je došlo do potpisivanja ovog ugovora, obnove škole.
– Za 150 učenika škole je vrlo važno osigurati dobre uvjete za rad i daljnje napredovanje. Naša  Područna škola u Peršavesi također vapi za obnovom, tako da se nadam da će i za nju doći do potpisivanja ugovora za ovakav projekt. Zahvaljujem Županiji koja je prepoznala ove potrebe i čestitam izvođaču radova, te se nadam lijepom vremenu i da će sve teći u zadanim rokovima – naglasila je Mikulec.


Vlasnik tvrtke, izvođača radova Miroslav Kuhta zahvalio je investitoru na ukazanom povjerenju i nada se da će ga opravdati prateći dinamiku radova i rokove.

Briga o svim školama

Župan Željko Kolar rekao je da se osim druge faze radova na školi, paralelno radi odvodnja i kanalizacija oko škole i sportske dvorane.
– Imamo još jedan projekt, a to je vanjski zid škole, koji je ugrožen i morat ćemo ga sanirati i to će biti još jedan dodatni trošak za Krapinsko – zagorsku županiju kao osnivača. Ovo je dokaz da se držimo onoga da će nam u ovom mandatu prioritet biti obrazovanje i zdravstvo, i kad pogledate da preko 45 posto ukupnog proračuna ulažemo u obrazovanje, mislim da to jasno pokazujemo. Važno je da djeci i nastavnicima osiguramo što bolje uvjete. Za nas je važna svaka investicija u koju ulažemo.Vodimo brigu o svim školama na području županije i svaka nam je škola bitna, pa tako i područne, tako da ćemo u suradnji s ravnateljem sljedeće godine pripremiti jedan program i za Područnu školu u Peršavesi. Drago mi je da imamo domaćeg izvođača radova, jer od toga ima koristi i lokalno gospodarstvo – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba