Uspješan nastup u Ozlju

Na Izboru najuzornije hrvatske seoske žene, Zagorje predstavljale Danica Bajs iz Marije Bistrice i Ines Kuna Lihtar iz Budinšćine

Objavljeno: 14.10.2019. zagorjeinternational

U subotu je u Ozlju održan 20. po redu “Izbor najuzornije hrvatske seoske žene“ na kojem su Krapinsko – zagorsku županiju predstavljale Danica Bajs iz Marije Bistrice i Ines Kuna Lihtar iz Budinšćine. Izboru je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Danica Bajs nositeljica je OPG-a koji se bavi proizvodnjom misnog vina. Uzgaja i žitarice, povrće, orahe, lješnjake i stabla crnogorice. Članica je Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica, volontira u Župi i pjeva u župnom zboru, bavi se frizerskim poslom, peče torte i kolače te već niz godina organizira biciklijadu Selnica Gusakovec. Udana je i majka troje djece. Ines Kuna Lihtar je predsjednica udruge Gotali koja čuva tradiciju, običaje i stare zanate, a najpoznatija je po manifestaciji “Tak se negda pri nami delale“. Radi kao odgojiteljica te vodi OPG za svoje potrebe i obiteljsku tvrtku. Ines je i predsjednica Mjesnog odbora Gotalovec i Topličica te i na taj način doprinosi boljem i kvalitetnijem životu na selu. Udana je i majka dvoje djece. Pobjedu je naposljetku odnijela Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba