JEDAN OD NAJLJEPŠIH VIDIKOVACA: 30 članova PD “Husni“ iz Đurmanca te tri člana PD “Pregrada“ osvojili vrh Gola Plješivica

“Za uspon je potrebno tri i pol do četiri sata, put je težak i potrebna je dobra planinarska kondicija“

Objavljeno: 13.10.2019. IB

Članovi Planinarskog društvo “Husni“ iz Đurmanca osvojili su još jedan vrh, ovog puta radi se o Goloj Plješivici, jednom od vrhova planine Plješivica, koja se proteže kroz Liku, te jednim manjim dijelom graniči s Bosnom i Hercegovinom. Predsjednik Društva Nenad Belić rekao nam je kako se u ovu vrlo zahtjevnu avanturu uputilo 30 planinara iz Đurmanca, a ovog puta pridružila su im se i tri člana Planinarskog društva “Pregrada“.

– Za uspon do vrha Gola Plješivica potrebno je tri i pol do četiri sata, put je težak i potrebna je dobra planinarska kondicija. Uspon kreće sa 650 metara, a završava na 1657 metara. Stazu smo prošli relativno dobro, a poslužilo nas je i lijepo vrijeme. Mogu reći da je vrh Gola Plješivica, jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj, s jedne strane pruža lijep pogled na Bihać, a s druge na Plitvička Jezera, Crni vrh i Ozeblin. Kući smo se ponovno vratili puni dojmova, sa željom da ovaj uspon ponovimo i sljedeće godine – istaknuo je Belić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba