Događanje je humanitarnog karaktera, prikupljeni dobrovoljni prilozi namijenjeni su jednoj obitelji slabijeg imovinskog stanja

KESTENIJADA U JESENJU: Mnogi mještani i posjetitelji uživali u pečenim kestenima, moštu i vinu te ugodnom druženju

Objavljeno: 13.10.2019. ivanabelosevic

Ispred Doma kulture u Jesenju je održana šesta kestenijada. Mnogi mještani i posjetitelji iskoristili su ovo nedjeljno poslijepodne, kako bi ga proveli u veselom druženju i kušanju ukusnih jesenskih plodova. Kestene su za njih pekle udruge s područja općine, a za okrjepu su se pobrinuli jesejanski vinogradari, koji su okupljene častili moštom i vinom.

Organizator događanja je Udruga kuburaša “Kubure Jesenja“, njihov  predsjednik Josip Kranjčec rekao nam je kako Udruga postoji od 2011. godine, a ovu manifestaciju su osmislili prije šest godina.

– Sudjeluju sve udruge, njihovi članovi naberu i zatim ispeku kestene.  Sve manifestacije su nam humanitarnog karaktera, pa tako i ova. Dvije godine smo prikupljali humanitarne priloge za Osnovnu školu, a ove godine prikupljamo priloge za jednu obitelj slabijeg imovinskog i zdravstvenog stanja – istaknuo je Kranjčec te dodao kako je pokrovitelj kestenijade Općina Jesenje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba