U organizaciji GDCK-a Krapina, u posljednjem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi, prikupljeno 564 doza krvi

HVALEVRIJEDNA GESTA: Mirko Auguštin iz Huma na Sutli krv darivao po stoti put

Objavljeno: 12.10.2019. IB

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, u posljednjem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi prikupljeno je 564 doza krvi Akcijama je pristupilo 638 dobrovoljnih davatelja, a 74 ih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.
U Srednjoj školi Krapina prikupljeno je 85 doza, tri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini 393 doze i u akciji u Restoranu “Zagorka“ u Đurmancu 86 doza krvi.
Krv je prvi put dalo 26 novih davatelja, a to su Ksenija Cvrtila, Jurica Šalamon, Nikola Osredečki, Petar Šoštarić, Klara Javorić, Karolina Nežmah, Roman Vdović, Martin Mlinarić, Valentino Vincelj, Ivana Vidović, Lovro Jedvaj, Antonio Horvat, Mateo – Niko Dlesk, Martin Očko, Tin Burina, Patrik Miklaužić, Lorena Pracaić, Daniel Pelin, David Novak, Kristijan Malarić, Petra Mlakar, Martina Mikša, Ana Radak, Željko Lacko, Grozdana Pracaić i Zdravko Rumbak.
Iz GDCK-a Krapina ističu kako su I u ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi imali rekordera za 100 puta danu krv, a to je Mirko Auguštin iz Huma na Sutli, koji se tako pridružio klubu “stotkaša“ GDCK Krapina, a koji sada ukupno broji 51 člana.
U 2019. godini ukupno je prikupljeno 2284 doza, što iznosi 9,39 posto na sto stanovnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba