“SPRETNO – SRETNO“: Dječji tjedan u Svetom Križu Začretju ispunjen brojnim događanjima

SVE U ZNAKU ŠAHA: Ispred škole oslikano šahovsko polje, kako bi osnovnoškolci, dok čekaju autobus, mogli igrati šah

Objavljeno: 09.10.2019. IB

Dječji tjedan u Općini Sveti Križ Začretje i ove je godine bogat brojnim aktivnostima. U ponedjeljak u jutarnjim satima djeca su ukrasila trg šarenim balonima i porukom “Ljubav djeci navek!”, dok su u Osnovnoj školi krenule informativne aktivnosti i priprema za novi saziv Dječjeg općinskog vijeća.

Naj akcija

U 15 sati na školskom igralištu u sklopu ovogodišnje Naj akcije zvučnog naziva “Spretno – sretno”, načelnik Marko Kos svečano je otvorio poligon spretnosti, na kojem djeca kroz različite igre oslikane na atletskoj stazi u dužini 100 metara, igrajući se, razvijaju mentalne i fizičke sposobnosti. U sklopu Naj akcije, ispred Osnovne škole Sveti Križ Začretje oslikano je i šahovsko polje, kako bi djeca dok čekaju autobus, mogla igrati šah. Figure za šah na otvorenom djeci je darovao Šahovski klub Laufer.

Prezentacija šaha

Danas će u 12 sati biti prezentacija šaha, koju će održati šahovska grupa OŠ i Šahovski klub Laufer. Naj akciju “Spretno – sretno“ organizirao je Koordinacijski odbor općine Sveti Križ Začretje, u suradnji s Društvom Naša djeca Sveti Križ Začretje i Šahovskim klubom Laufer. Poligon spretnosti i šahovsko polje trajnim bojama oslikali su polaznici likovne grupe OŠ, zajedno s nastavnicom Tanjom Majdak Prica i ravnateljem općinske knjižnice Franjom Kučkom. Naj akcija je i ove godine usmjerena na kvalitetnije i aktivnije provođenje slobodnog vremena djece i mladih na svježem zraku, u igri i druženju s vršnjacima i roditeljima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba