Korisnici Doma za odrasle osobe Lobor – grad po prvi puta sudjelovali na Ljetnim igrama Specijalne olimpijade Hrvatske

PONOSNI NA SVOJ USPJEH: Osvojili drugo mjesto u pikadu, četvrto mjesto u bacanju loptica u cilj te peto mjesto u skoku u dalj

Objavljeno: 09.10.2019. zagorjeinternational

Dom za odrasle osobe Lobor – grad ove je godine prvi puta sudjelovao na Ljetnim igrama Specijalne olimpijade Hrvatske, koje su se održavale prošlog vikenda na Policijskoj akademiji u Zagrebu. Svečanost otvorenja igara započela je utrkom “The Law Enforcement Torch Run For Special Olympics”, kojom su polaznici Policijske škole zajedno sa sportašima Specijalne olimpijade nosili olimpijski plamen – znak potpore i partnerstva. Igre je u ime načelnika Policijske akademije otvorila njegova pomoćnica za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju Mirjana Abramović, koja je istaknula ponos Policijske akademije što može ugostiti sjajne sportaše Specijalne olimpijade i zahvalila svima što ulažu veliki trud u promicanje sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom.

20 ekipa

Hrvatsku himnu otpjevao je sportaš i olimpijski natjecatelj iz Međimurja Tomislav Trupković, nakon čega je, u ime svih sportaša, prisegu položila natjecateljica Jagoda Kelam. Voditeljica Policijske škole “Josip Jović” Renata Odeljan je istaknula kako se polaznici Policijske škole rado uključuju u organizaciju sportskih aktivnosti Specijalne olimpijade, usvajajući pritom vrijednosti empatije i senzibiliteta prema osobama s invaliditetom. Na šestim Ljetnim igrama sudjelovalo je 20 ekipa iz cijele Hrvatske, a svečanost uručenja medalja održana je u nedjelju. Sudionici su se natjecali u pikadu, združenom pikadu, floorballu i atletici, koja obuhvaća discipline skok u dalj s mjesta i bacanje loptice u cilj. Natjecateljska ekipa Doma Lobor – grad imala je troje natjecatelja koji su se natjecali u pikadu, skoku u dalj s mjesta i bacanju loptica u cilj.
Ostvarili su izvrsne rezultate – drugo mjesto u pikadu, četvrto mjesto u bacanju loptica u cilj te peto mjesto u skoku u dalj u svojim skupinama.

Hrabrost i ustrajnost

– Naši natjecatelji bili su izuzetno zadovoljni i ponosni na svoja dostignuća. Svi natjecatelji dobar su primjer srca ispunjenog hrabrošću i ustrajnošću u postizanju cilja i dobrog rezultata te svojim sudjelovanjem šire svijest o potrebi prihvaćanja i poštivanja osoba s invaliditetom kao ravnopravnih članova društva – poručuju iz Lobor – grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba