ODRŽANI DRUGI HUMSKI DANI GLUME: “3 dana, 8 glumačkih družina, 8 predstava i 100 posto smijeha”

ODLIČNA POSJEĆENOST SVIH PREDSTAVA “Ovakvim djelima naš humski kraj činimo boljim mjestom“

Objavljeno: 09.10.2019. Jožica Miklaužić

Prošlog vikenda u Humu na Sutli održani su drugi po redu “Humski dani glume”, u organizaciji Dramske sekcije Športsko – kuburaškog društva “Sv. Petar” Brezno i Općine Hum na Sutli. Moto ovogodišnjeg izdanja bio je “3 dana, 8 glumačkih družina, 8 predstava i 100 posto smijeha”.

Humoristične predstave

Program koji je petak svečano otvorila zamjenica načelnika Huma na Sutli Tanja Topić, svake se večeri sastojao od nekoliko humorističnih predstava, jednog glazbenog broja te recitacije u dječjoj izvedbi. Tako su u petak na rasporedu bile predstave “Izbori“ Amaterskog dramskog kazališta iz Svetog Križa Začretja i “Ja doktor nisem“ u izvedbi Dramske sekcije Kulturno – umjetničkog društva “Naša lipa“ Tuhelj. U subotu su posjetitelji uživali u predstavama “Sudnica“, Vesele družine Udruge umirovljenika Hum na Sutli, “Lepo smo se počinuli“, Priločke amaterske scene iz Preloga te predstavi “Bankrot“, Dramske udruge “Kaj“ iz Zaboka. Zadnjeg dana manifestacije Dramska sekcija KUD–a Lobor nastupila je s predstavom “Princeza Louise u Loborgradu“, Anita Tušek iz Humorističnog društva “Zvonec“ Krapina s predstavom “Prva dama“, dok je AKUD “Žensko kazalište“ iz Gornjeg Jesenja odigrao predstavu “Više sreće drugi put“. Program drugih “Humskih dana glume” prigodnim je govorom zaključio načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.
Osim glumačkih družina, na pozornici humske kinodvorane nastupili su Dino i Karla Miklaužić, Ženski vokalni sastav “Emine“ i “Ratkajke“, te recitatori Filip Kračun, Mihaela Preglej i Noa Aščerić. Program je svake večeri završen uz domjenak i druženje ispred kinodvorane, gdje su se u petak mogle degustirati kobasice i vinska kapljica u organizaciji Turističke zajednice Huma na Sutli, u subotu slatke i slane delicije Udruge žena “Humsko srce“, a u nedjelju, uz manji sajam lokalnih OPG-ovaca, degustirao se gulaš od divljači Lovačke udruge “Srndać“.

Kulturna ponuda

Zahvaljujući odličnoj posjećenosti i količini smijeha koji je sve tri večeri odzvanjao humskom kino dvoranom, članovi dramske sekcije ŠKD-a “Sv. Petar” Brezno iznimno su zadovoljni.
– Prezadovoljni smo, cilj nam je bio oplemeniti kulturnu ponudu naše općine, te Humčanima približiti amatersku glumu i sve ono čime se mi u slobodno vrijeme bavimo. Zahvalni smo svakom donatoru, volonteru i pomagaču te vjerujemo da ovakvim djelima naš humski kraj činimo boljim mjestom – poručila je Sara Kolar, voditeljica Dramske sekcije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba