U prepunoj Galeriji grada Krapine, prošlog je vikenda zatvorena izložba 35. Susreta likovnih stvaralaca, na kojoj je predstavljeno čak 108 radova likovnog amaterizma u 2019. godini. Izložba je bila otvorena mjesec dana, u sklopu Tjedna kajkavske kulture, a izloženi su bili radovi najrazličitijih likovnih tehnika od slika, crteža i akvarela do origamija, kolaža i skulptura.

Nagrađeni autori

Na zatvaranju izložbe okupili su se likovni amaterski stvaratelji iz svih dijelova Lijepe Naše, od Đakova do Pazina, a dodijeljene su i nagrade u čak osam kategorija. Najuspješniji autor bio je Darko Polančec, najuspješnija udruga Hrvatsko likovno društvo iz Zagreba, a najuspješnija mlada autorica do 29 godina Lucija Kovačić. Nagradu za najuspješnije djelo prema zadanoj temi vode dobila je Snježana Filipčić, nagradu za trodimenzionalno djelo Miroslav Prikratki, za djelo u crtačkoj tehnici Špiro Dmitrović, za djelo u naivi Stjepan Sekulić, a nagradu za djelo u kolažu Ana Narandžić.

Organizatori

Domaćin i suorganizator, uz Hrvatski sabor kulture, bilo je Pučko otvoreno učilište Krapina, čija je ravnateljica Grozdana Pavlović na zatvaranju pozdravila prisutne. Nazočila je i povjerenica Ministarstva kulture, pokrovitelja izložbe, Lana Križaj iz krapinskog Konzervatorskog odjela. Moderatorica Susreta bila je kustosica izložbe Vesna Kunštek, a ispred Hrvatskog sabora kulture nazočila je stručna suradnica za likovnu kulturu Katarina Dimšić.