“Pejzaž u vremenu“

U Galeriji Feniks u Oroslavju otvorena izložba Nikole Sinkovića

Objavljeno: 08.10.2019. IB

U subotu je u Galeriji Feniks na Oro tržnici otvorena izložba slika “Pejzaž u vremenu“ Nikole Sinkovića. O Nikolinom opusu govorio je akademski slikar i kipar, član Kulturnog vijeća Krapinsko – zagorske županije Ivan Tuđa, koji je ujedno, kao izaslanik krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, otvorio izložbu.
Nikola Sinković umjetnik je renesansnog tipa, jer se jednako dobro snalazi u različitim umjetničkim disciplinama, a osim slikarstvom, bavi se fotografijom, ilustracijom, web dizajnom i dizajnom interijera. Na njegovim uljima na platnu originalno su prikazani zagorski dvorci i krajolici. U svom opusu kreće se od chiaroscura, svjetlo – tamno do sfumata i magličastih tonova. Osim klasičnih tehnika, suvereno vlada modernim, kao što je informel. Na slikama dominira ljubičasta boja, ali ima otklona u kolorizam. Izložba je održana u sklopu projekta “Oroslavski kulturnjak“, kojeg financira Ministarstvo kulture.
U sklopu projekta, u subotu će se u Parku Vranyczany održati likovna kolonija, dok će u petak, 18. listopada, u 19 sati biti otvorena izložba mlade oroslavske umjetnice Monike Čulig.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba