IVANA HABAZIN O HORORU KOJI JE PROŽIVJELA U FLINTU: Napadnuti trener još je u bolnici, a Ivana i njezin menadžer vratili su se u domovinu

“Da sam ipak pristala na borbu, mogla sam sad tu sjediti kao milijunašica, a umjesto toga sam u bankrotu kao nikad do sad“

Objavljeno: 08.10.2019. zagorjeinternational

Zlatarska boksačica Ivana Habazin vratila se iz američkog grada Flinta, gdje je u petak proživjela pravi horor. Neposredno prije vaganja, dan uoči borbe sa svjetskom prvakinjom Claressom Shields, fizički je napadnut njezin trener James Ali-Bashir, koji je završio na hitnoj operaciji, a borba je otkazana. Ali-Bashira je s leđa napao muškarac, za kojeg se sumnja da je brat Ivanine protivnice Claresse Shields i udario ga tako silovito da mu je pukla vilica. Habazin je o svemu što se događalo progovorila na današnjoj press konferenciji, zajedno sa svojim menadžerom i nutricionistom Lukom Kukinom.

Otkrili su kako su treneru Bashiru morali izvaditi zube jer su mu se od udarca zabili u meso. Pušten je kući, ali je pozvan hitno nazad jer je ustanovljeno da ima izljev krvi u mozak. Sada je hospitaliziran, ali ne znaju koliko je ozbiljno stanje 68-godišnjak.

Problemi s vizom

Problemi su krenuli već s vizom. Ivana je trebala dobiti vizu s tzv. “social security“ brojem, no ispalo je da viza koju joj je promotor osigurao, ima tri mjeseca trajanja, a da bi mogla biti plaćena, viza mora biti na najmanje godinu dana. Nemoguće je da jedan takav promotor, sa toliko ljudi kao što je ‘Salita Promotion’ ne zna za zakonske propise, kaže zlatarska boksačica. Već su je u Kanadi zadržali i zabranili joj ulazak u SAD jer viza nije bila odobrena. Morali su ostati u hotelu u Flintu, a ne u Detroitu, i to u hotelu pod rekonstrukcijom, s radovima od zore. Zamolili su da ih premjeste pa je to nekako učinjeno, no čitava se situacija riješila tek u četvrtak oko 22 sata, zbog čega su joj treneri sugerirali da odustane od borbe jer se nije mogla fokusirati, no ona to ipak nije učinila. A onda je došao kobni petak.

–  Trener je došao do mene kad sam se ja trebala vagati. U jednom trenu doletio je Claressin brat, zadnjih metar i pol je ubrzao i udario mog trenera šakom u predjelu uha i malog mozga. Pao je svom težinom i glavom udario u pod. Htio ga je i dalje udarati, ali je Luka skočio pa uhvatio i bacio napadača. Ja se derem: “Zovite hitnu!“, a oni svi gledaju i čekaju. Počela sam vrištati kad sam vidjela krv. Ja mu govorim: “Bashir, ostani budan“, a on je zatvorio oči i isputio dah. Mislila sam da je gotov! Onda su ga polili vodom pa je pomalo došao sebi. U nesvijesti je bio par minuta, trudili smo se držati ga budnim. U Flintu imaju samo jedna kola hitne, trebalo im je 15 minuta, a da nisu bili slobodni, tko zna koliko bi trebalo da dođu. Osiguranje je bilo očajno. Na ulaznim vratima dva muškarca i jedna žena koji nikog nisu pregledavali. Kad je Claressin brat počeo bježati, vidio ga je policajac koji čuva školu, a poznao ga je jer je na uvjetnoj. Uz to, Claressin otac je došao svom sinu i rekao mu: “Onaj čovjek je ružno govorio o tvojoj sestri, nokautiraj ga!“ A mene organizatori prije ulaska s trenerom u hitnu pitaju hoću li se vagati odmah ili nakon što se vratim iz hitne?! Rekla sam im: “Jeste vi normalni, pa nema borbe!“ Nije bilo novca za koji bih nakon svega ušla u ring, premda su mi poslije ponudili takav novac da sam sad tu mogla sjediti kao milijunašica, a umjesto toga sam u bankrotu u kakvom nikad u životu nisam bila! Bashir mi je kao obitelj. Živio je za taj meč zajedno sa mnom. Imala sam takve pripreme i sparinge, sa svjetskim prvakinjama, da sam sigurna da bi nokautirali Claressu Shields. Po 20 rundi sparinga sam imala neprekidno, samo su se sparing-partnerice mijenjale! Bila sam u formi života, a Bashir me svaki dan motivirao, stalno mi je govorio da niti jedan meč nije želio toliko pobijediti kao trener, kao ovaj moj sa Shields – rekla je Habazin, dodavši kako je brat Claresse Shields u zatvoru.

180 dana

– Nama je poslana poruka da, ako krenemo s tužbom, neće biti novog meča. A tužba je moguća i protiv bolnice jer su ga u drugu bolnicu transportirali po cesti, a ne helikopterom. Osim toga, liječnici su na prvu govorili da je sve u redu. A promotori nisu htjeli dati brojeve osiguranja tj. snositi bolničke troškove – pojasnila je Habazin.

Zaradila, kaže, nije ništa, a troškovi priprema bili su abnormalno visoki, pa ako organizatori ne ispoštuju barem dio troškova, onda će tužiti i njih.

Ivana od borbe ne odustaje. Istaknula je kako se nada da će se meč održati po istom ugovoru, i to u roku od 180 dana, ali tek treba vidjeti s promotorom.

– Trener će sigurno krenuti s tužbom, ja još nisam odlučila. I promotor i organizatori su imali kikseva – zaključila je Habazin.

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba