Povodom obilježavanja Dana neovisnosti RH, ispred spomenika prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Velikom Trgovišću zapaljene svijeće

“Razboritošću prvog hrvatskog predsjednika i snažnim otporom hrvatskih branitelja, obranili smo slobodu i neovisnost, te tako stegli ugled, snagu i legitimnost“

Objavljeno: 07.10.2019. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman posjetio je Veliko Trgovišće, gdje su ga dočekali predsjednik Županijske organizacije HDZ –a Krapinsko – zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek, predsjednik Općinske organizacije HDZ–a Veliko Trgovišće Oliver Korade te načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički.

Ponosni na predsjednika

Nakon što je zapalio svijeću ispred spomenika prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ–a Franje Tuđmana, ministar Grlić Radman je rekao kako su se okupili pred kućom prvog hrvatskog predsjednika, pod čijim je vodstvom stvorena moderna država, u čije su temelje utkani životi hrvatskih branitelja i civila.
– Pod njegovim vodstvom smo ostvarili sve vanjsko – političke ciljeve i ponosni smo da za dva mjeseca možemo predsjedati Europskom unijom, što je prije 30 godina bilo nezamislivo, jer je u naletu velikosrpske agresije, gotovo prijetio nestanak Hrvatske, ali voljom i razboritošću prvog hrvatskog predsjednika i snažnim otporom hrvatskih branitelja i cijelog hrvatskog naroda, obranili smo slobodu i neovisnost. Na taj smo način stegli ugled, snagu i legitimnost, tako da danas svi mi Hrvati možemo biti ponosni na djelo prvog predsjednika i branitelja koji su utkali svoje živote u temelje moderne hrvatske države – istaknuo je ministar Radman.
Žarko Tušek je zahvalio ministru što je došao obilježiti Dan neovisnosti paljenjem svijeća kod rodne kuće Franje Tuđmana, najvećeg sina Hrvatskog zagorja te sudjelovati na svečanoj akademiji koju su kao stranka organizirali.
– Danas branitelji s područja Krapinsko – zagorske županije slave također svoj dan te treba istaknuti njihovu vrijednost i iskazati poštovanje prema njima, njihovoj žrtvi i žrtvi njihovih obitelji. Isto tako i poštovanje prema našem prvom predsjedniku te se sjetiti sloge, jedinstva, zajedništva i svih onih temeljnih vrijednosti koje je hrvatski narod tada imao, koje je baštinio te na kojima je stvorio hrvatsku državu i koje moraju biti zalog za progresivnu i modernu Hrvatsku državu u današnjem vremenu, a pogotovo u godinama koje su ispred nas – naglasio je Tušek.

Svečana akademija

Nakon paljenja svijeća, započela je svečana akademija povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u organizaciji HDZ-a KZŽ. Predavači su Gordan Grlić Radman, Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane i Stjepan Adanić, general u miru. (ib, jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba