Županijska organizacija Stranke rada i solidarnosti dijeljenjem ruža i predavanjem o raku dojke, obilježila Dan ružičaste vrpce

“POPIPAJ ZA ZDRAVLJE“: Žene uvijek brinu o svima i o svemu, a, nažalost, same su sebi najčešće na posljednjem mjestu”

Objavljeno: 07.10.2019. IB

U sklopu Ružičastog listopada, a povodom Dana ružičaste vrpce, kojem je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, Županijska organizacija Stranke rada i solidarnosti Krapinsko – zagorske županije, u subotu je organizirala akcije dijeljenja ruža s prigodnom porukom “Popipaj za zdravlje“. U akciju su se uključile gradske organizacije Krapina, Donja Stubica, Zabok i Klanjec, te općinske organizacije Petrovsko, Radoboj i Tuhelj.

Zadovoljni akcijom

Saborska zastupnica Marija Puh, ujedno i ambasadorica udruge “Sve za nju“, izrazila je veliko zadovoljstvo provedenom akcijom.
– Popričali smo s preko 500 žena. Znamo da žene uvijek brinu o svima i svemu, a, nažalost, same sebi su najčešće na posljednjem mjestu. Pozvali smo ih da se odazovu Nacionalnim programima ranih otkrivanja tumorskih oboljenja. Mlađe žene smo osvijestili o važnosti redovitih godišnjih kontrolnih pregleda i samopregleda. Da smo samo 10 posto žena s kojima smo razgovarali, potaknuli na razmišljanje o vlastitom zdravlju, mislim da smo učinili odličan posao – istaknula je Puh.
Ženska inicijativa 365 – Stranke rada i solidarnosti Radoboj je u suradnji s Udrugom “Europa Donna Krapina“ u subotu organizirala i predavanje pod nazivom “Prevencija raka dojke – što činimo, a što još možemo“.
O bolesti, njezinom razvoju i mogućnostima prevencije i izlječenja, govorila je predsjednica Udruge “Europa Donna” Petra Makar. Posebna pozornost bila je posvećena prevenciji, odnosno svim mogućnostima koje žene imaju da što prije otkriju eventualni početak ove bolesti.

Nacionalna kampanja

– Samopregled koji se obavi u sigurnosti i toplini vlastitog doma, najpristupačnija je i prva metoda kojom se sve žene mogu kontrolirati i kako one najbolje poznaju svoje tijelo, uočiti bilo kakve promjene na njemu – rekla je Makar te dodala da se žene obavezno odazivaju na preventivne preglede koji se organiziraju kroz nacionalnu kampanju ranog otkrivanja raka dojke.
Ove srijede u 11 sati kod ulaza Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana održat će se konferencija “Prevencijom do zdravlja”, u organizaciji saborske Marije Puh te predsjednice Foruma žena na županijskoj razini Valentine Presečki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba