Župan Željko Kolar i direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol – Županić obišli gradilište budućeg Poslovno – tehnološkog inkubatora, vrijednog preko 32 milijuna kuna

OBJAVLJENA ANKETA: “Prvi poduzetnici uselit će i početi raditi u travnju, a mi sada želimo saznati što im sve, osim osnovnih usluga, treba”

Objavljeno: 07.10.2019. ivanabelosevic

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije Martina Jantol Županić, zajedno s projektantom, predstavnikom poduzeća koje provodi nadzor i izvođačem radova, obišli su gradilište budućeg Poslovno – tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije u Krapini, koji će se prostirati na 2040 četvornih metara i imat će 28 opremljenih funkcionalno – prostornih jedinica. Tu će biti i pet inkubacijskih prostora namijenjenih za proizvodne djelatnosti, osam inkubacijskih prostora namijenjenih za uslužne djelatnosti, multifunkcionalna dvorana s mogućnošću pregrađivanja, inovativni laboratorij, edukacijsko – tehnološki prostor, soba za sastanke, Co working prostor te zajednički prostori.

Iskaz interesa 

Martina Jantol – Županić rekla je kako se radi o strateškom projektu Krapinsko – zagorske županije, vrijednom 32 milijuna kuna.

– Završetak projekta očekuje se 1. ožujka 2020. godine. Danas smo obišli gradilište kako biste vidjeli u kojoj smo fazi, te da predstavimo ono što smo počeli raditi na razvoju usluga za buduće korisnike ove infrastrukture. Primijetili smo da na tržištu nedostaje prostora gdje bi mladi kreativci mogli krenuti u realizaciju poduzetničke ideje, zbog toga će ovdje biti co-working prostor i inovativni laboratorij. Mladi poduzetnici početnici imaju veliki problem s dostupnosti informacija, gdje i kako isfinancirati svoju ideju i kako pokrenuti poslovanje, pa će se u ovom inkubatoru nalaziti poduzetnička potporna institucija. Na stranicama Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije i na županijskim stanicama objavljena je anketa, koja je proslijeđena svim školama, jedinicama lokalne samouprave, Gospodarskoj i Obrtničkoj komori. Kroz inicijalni iskaz interesa želimo saznati što naši poduzetnici, osim osnovnih usluga koje će ovdje biti, trebaju, stoga ih pozivamo da se jave. Tu će biti i dvije poduzetničko – potporne institucije koje će pomagati poduzetnicima. To je Poduzetnički centar Krapinsko – zagorske županije, sa sektora poduzetništva i provedbe projekta, te nalaženja izvora financiranja za poduzetničke pothvate, kao i REGEA, sa sektora energetske učinkovitosti i zaštite okoliša – istaknula je Jantol – Županić.
Župan Željko Kolar kazao je kako je projekt na oko 70 posto svog završetka i rokovi koji su predviđeni će se poštivati.

Popunjenost prostora

– Mi smo tu, uskočit ćemo i subvencionirati mladim poduzećima i poduzetnicima ostanak u ovom prostoru dok ne razviju svoj proizvod i ne plasiraju ga na tržište. To je ključno u današnje vrijeme jer smo suočeni s time da nam mladi kreativni ljudi izlaze iz Hrvatske. Ovaj upitnik koji je danas izašao, poziv je mladim start up-ovima da se informiraju na koji način mogu koristiti usluge i pod kojim uvjetima mogu biti u prostoru. Za uslužne djelatnosti to je tri godine, za proizvodne pet godina, a tu je i niz drugih sadržaja koji su zajednički i imat će besplatno korištenje. Zadatak direktorice Jantol – Županić je da tijekom prvog mjeseca otvaranja popuni 75 posto inkubatorskih prostora. Prvi poduzetnici bi uselili i počeli raditi u travnju sljedeće godine, jer je rok za završetak građevinskih radova 10. veljače i onda još treba proći rok za uporabnu dozvolu te da se namjesti prostor. Očekujem da će do kraja lipnja ili s obzirom na godišnje odmore, do kraja kolovoza, svi prostori biti popunjeni – istaknuo je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba