Zbog artroze, završio na operaciji koljena, a dok se nalazi u toplicama, zatvorska mu kazna i dalje teče, iako može zatražiti i prekid

Ivo Sanader na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama

Objavljeno: 07.10.2019. zagorjeinternational

Ivo Sanader je nakon operacije koljena tjedan dana proveo u bolnici, a potom je odveden na rehabilitaciju u Krapinske Toplice, piše 24 sata.hr. Dok se nalazi u toplicama, kazna mu teče, no Sanader može zatražiti i prekid izdržavanja kazne. To znači privremeno otpuštanje zatvorenika iz kaznionice ili zatvora i za to vrijeme izdržavanje kazne zatvora ne teče.

Odugovlačenje postupka

Takav se prekid se može odobriti samo ako zatvorenik oboli od teške akutne bolesti ili mu se znatno pogorša postojeća kronična bolest. Sanader već deset godina boluje od teške artroze koljena, zbog koje trpi velike bolove dok hoda, a uz to ima i visok krvni tlak te poremećaj u radu srca.
Međutim, sutkinja Maja Štampar Stipić, koja sudi u predmetu Ina – MOL, u kojem je Sanader optužen da je za 10 milijuna eura mita od Zsolta Hernadija izručio MOL-u upravljačka prava u Ini, odredila je da se suđenje nastavlja bez Sanaderove prisutnosti jer je vještak ustvrdio da Sanader nije morao ići na hitnu operaciju, pa je sutkinja zaključila da Sanader odugovlači postupak.

1471 dan

Podsjetimo, bivši hrvatski premijer u zatvor je ulazio nekoliko puta, a posljednji puta u Remetinec su ga dovezli 4. travnja, nakon što mu je Vrhovni sud u predmetu “Planinska” kaznu s 4,5 godina povisio na šest godina. Do tada je iza rešetaka proveo 1471 dan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba