U Loboru održana 13. manifestacija Dani Franje Horvata Kiša, dodijeljene su nagrade za najbolji hrvatski književni putopis

Četiri novčane nagrade stručnog žirija osvojili su Emilija Kovač, Aleksandar Horvat, Božica Jelušić i Radovan Brlečić

Objavljeno: 07.10.2019. zagorjeinternational

U Loboru je održana 13. manifestacija “Dani Franje Horvata Kiša”, u sklopu koje su dodijeljene nagrade za najbolji hrvatski književni putopis. Četiri ravnopravne novčane nagrade stručnog ocjenjivačkog povjerenstva osvojili su Emilija Kovač za putopis “Na bobulji kod meštra“, Aleksandar Horvat za putopis “Mrenin otok“, Božica Jelušić za putopis “O zemlji i nebu i pomalo o srcu / Vojvodina s mrvom nostalgije“ i Radovan Brlečić s putopisom “Jutarnja zvijezda i prva plovidba“.

“Loborsko srce“

Nagradu organizatora i domaćina Udruge za kulturno stvaralaštvo “Franjo Horvat Kiš“ i Općine Lobor dobio je Tomislav Marijan Bilosnić za putopis “Vidio sam svaki izlazak sunca u svom životu“. Nagrada Općine Lobor, “Loborsko srce“, pripala je Đurđi Lovrenčić za putopis “Knin / Droutni put rieči“.
Na natječaj su ukupno pristigla 33 putopisa od 22 autora, a 16 ih je izabrano za objavu  u časopisu “Kaj“. U stručnom povjerenstvu bili su Ivo Kalinski, Božica Pažur i Darko Raškaj. Prvi puta je predstavljena i reprodukcija akvarela Slave Raškaj “Lobor“,  120 godina po njenom nastanku.

Program za učenike

U program su se “Putopisnim satom” i “Malim putopisom” po drugi puta kreativno uključili i učenici loborske Osnovne škole Franje Horvata Kiša i njihovi mentori. Organizatori menifestacije su Općina Lobor, Udruga “Franjo Horvat Kiš“, te društvo “Kajkavsko spravišće”.

FOTO: ilustracija

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba