Okupili se pripadnici Hrvatske vojske, policije i povijesnih postrojbi, branitelji i članovi njihovih obitelji, hrvatski ratni invalidi te obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja

Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar – Kitarović na vojnom hodočašću u Mariji Bistrici

Objavljeno: 06.10.2019. zagorjeinternational

U Mariji Bistrici se održava 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja, na kojem se okupilo i oko 1100 hodočasnika hrvatskih branitelja i njihovih obitelji iz svih županija. Nakon dolaska pješačkog ešalona na prostor crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, euharistijsko slavlje predvodio je vojni ordinarij u RH, mons. Jure Bogdan, uz biskupa mons. Tomu Vukšića, vojnog ordinarija u Bosni i Hercegovini, mons. Jurja Jezerinca, biskupa u miru, mons. Mateja Jakopića, vojnog vikara Slovenije, mons. Haralda Trippa, biskupskog vikara iz Austrije i mons. Janusza Stanisława Błachowiaka, savjetnika apostolske nuncijature, kao i brojne vojne i policijske kapelane i dekane, te ostale svećenike.

Brojni hodočasnici

I ove su godine Majci Božjoj Bistričkoj hodočastili brojni pripadnici svih rodova Hrvatske vojske, policije, hrvatske povijesne postrojbe, kao i branitelji i članovi njihovih obitelji, zatim stopostotni hrvatski ratni invalidi, djeca, supruge i roditelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Hodočašću je prisustvovala i Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar – Kitarović, te ministri obrane, unutarnjih poslova i branitelja Damir Krstičević, Davor Božinović i Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera OSRH-a Mirko Šundov, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, saborski zastupnik Žarko Tušek, načelnik Marije Bistrice Josip Milički i drugi.

Dvije klape

Na hodočašće je iz BiH stiglo 50-ak pripadnika OS BiH, a 14. godinu zaredom, časnici, dočasnici i vjernici iz vojne kapelanije sv. Ilije proroka iz Petrinje, na hodočašće su stigli pješice. Hodočašće su uveličali i Orkestar OS RH i Klapa HRM “Sv. Juraj” i Klapa MUP-a “Sveti Mihovil”. Nakon mise, pobožnost križnog puta na bistričkoj Kalvariji također predvodi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba