Nagrađeni najbolji gradovi u Hrvatskoj

DRUGU GODINU ZAREDOM: Oroslavju uručeno priznanje kao jedinom malom kontinentalnom gradu u finalu kategorije gospodarstva

Objavljeno: 06.10.2019. IB

U sklopu Dana regionalnog razvoja i europskih fondova, u petak su u Šibeniku proglašeni najbolji veliki, srednji i mali gradovi u Hrvatskoj u zajedničkom izboru Gradonačelnik.hr-a, Jutarnjeg lista i Agencije Ipsos. U finale malih gradova u kategoriji gospodarstva, drugu godinu zaredom ušao je i grad Oroslavje.
– Uručeno nam je priznanje i to kao jedinom malom kontinentalnom gradu u finalu kategorije gospodarstva. Zahvaljujemo svim gospodarstvenicima, obrtnicima, poduzetnicima, svim marljivim i inovativnim pojedincima, gradskoj upravi i svima koji vole naš grad, doprinose njegovom razvoju i stvaraju dodatne vrijednosti – napisao je na svom Facebook profilu gradonačelnik Emil Gredičak.
Gospodarski najuspješnijim gradom u Hrvatskoj proglašena je Pula, dok je Zagreb osvojio naslov najboljeg u konkurenciji kvalitete života u velikim gradovima. Dodijeljene su nagrade najuspješnijim gradovima u obrazovanju i demografiji, kvaliteti života, gradovi s najboljim projektima iz područja održivog gospodarenja otpadom (Eco-city), Smart – city koncepta, te kategoriji za najbolje korištenje EU fondova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba