Načelnica Lobora Ljubica Jembrih s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi potpisala ugovor za projekt rekonstrukcije općinske zgrade u kulturni centar, vrijedan 2,6 milijuna kuna

“Prostorije Općine i matičnog ureda preselit ćemo na kat, a u donjem dijelu bit će kulturno – informativni centar, za sve mještane, učenike i udruge”

Objavljeno: 05.10.2019. IB

Ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, u nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković, potpisala je u srijedu s predstavnicima gradova, općina i vodno – komunalnih poduzeća 39 novih ugovora o financiranju, koji su rezultat provedenih natječaja iz Mjere 7 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, vrijednih 177 milijuna kuna.

Kompletna renovacija

Među potpisnicima je bila i načelnica Ljubica Jembrih, koja je potpisala ugovor za projekt “Rekonstrukcija građevine – općinske zgrade u kulturni centar Lobor“. Načelnica Jembrih rekla je kako su ostvarili preko 2,6 milijuna kuna potpore.
– Općinska zgrada će se kompletno renovirati i opremiti, iznutra i izvana. Prostorije Općine te matičnog ureda preselit će se na kat zgrade, a u donjem dijelu, gdje su sad prostorije Općine, matični ured i pošta, bit će kulturno – informativni centar, kojeg će za potrebe u kulturi koristiti svi mještani, učenici osnovne škole i udruge. Jedan dio prostora bit će namijenjen za predmete vezane uz povijest općine Lobor. Ukupna investicija je 3,5 milijuna kuna i Agencija ne podržava opremanje, tako da će preostali iznos pokriti Općina – istaknule je načelnica te dodala kako sada slijedi postupak javne nabave i odabir izvođača.

Početkom sljedeće godine

– Kad će se izvoditi radovi, morat ćemo prostore Općine preseliti na neku drugu adekvatnu lokaciju i o tome će sumještani biti pravovremeno obaviješteni. U dogovoru s poštanskim i matičnim uredom, poštanski se seli u trenutni prostor matičnog ureda u prizemlju. Na katu ćemo imati četiri ureda, čajnu kuhinju, sanitarni čvor i sobu za sastanke. Vjerujem da ćemo ove godine završiti javnu nabavu i da bi radovi započeli početkom sljedeće godine. Rok za završetak radova je 12 mjeseci od potpisivanja ugovora za javnu nabavu – zaključila je Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba