Tijekom vaganja, nepoznati je muškarac s leđa nasrnuo na Ali-Bashira, a sumnja se da je to bio brat Ivanine protivnice Claresse Shields

HOROR U FLINTU: Napali trenera Ivane Habazin, borba otkazana!

Objavljeno: 05.10.2019. zagorjeinternational

U američkom gradu Flintu, neposredno prije vaganja, dan uoči borbe sa svjetskom prvakinjom Claressom Shields, fizički je napadnut trener Zlatarščanke Ivan Habazin, James Ali-Bashir, koji je završio na hitnoj operaciji, a borba je otkazana.
Radilo se o drami neviđenih razmjera. Kako piše Večernji list, s obzirom na to da je imala problema sa skidanjem kilograma, Amerikanka Shields je prije službenog vaganja stala na vagu da provjeri ima li viška. Zanimalo je to i Ivaninog trenera, koji je i sam zavirio u to što vaga pokazuje da bi se u tom trenutku neka ženska osoba počela histerično na njega derati. Bila je to Claressina sestra pa su se članovi Ivanina tima našalili s Jamesom da je umalo “popio batine” od žene, a onda se dogodio horor. Nekoliko minuta kasnije, Ali-Bashira je napao neki muškarac s leđa i udario ga tako silovito da mu je, navodno, pukla vilica.

Izašao iz zatvora

Kada je Ali-Bashir bespomoćan pao, nasilnika je uhvatio i odgurnuo Ivanin nutricionist i prijatelj Luka Kukina, koji ga je, shvativši da ipak ne zna s kim ima posla, ipak pustio da istrči iz prostorije, dok je Ali-Bashir završio na operaciji. Zbog težine ozljede hitno je helikopterom prebačen iz jedne bolnice u drugu.
Sumnja se da je napadač bio problematični brat Claresse Shields, koji je nedavno tek izašao iz zatvora, i ako se to potvrdi, bit će to jedan od najvećih skandala u povijesti boksa.
Ivana je od samog dolaska u Flint, inače Claressein rodni grad, osjećala neprijateljsku atmosferu jer njezina je protivnica silno željela postati prva osoba u povijesti boksa koja je osvojila tri pojasa svjetskog prvaka za samo deset borbi.

Na Facebooku

Habazin se naposlijetku o svemu oglasila na Facebooku.
– Ljudi, hvala vam svima na podrškama i na porukama podrške za oporavak mog trenera. Ja sam dobro, trener će biti dobro nakon operacije. Samo ću reći kad se vratim i kad sve ovo završi, imat ću presicu, da ne dajem izjave jednu po jednu i reći što se sve događalo, pogotovo u zadnjim danima, no, unatoč tome, rekli smo, idemo na meč, spremna sam i onda smo doživjeli ovo što je sramota za sport. Sve u svemu, nema meča, nema tog novca za koji bih sutra ušla u ring, jer ovo je moglo završiti i gore, a život mog trenera nema cijenu!! – napisala je naša boksačica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba