GOSPOĐA YU PONOVNO U KRAPINSKIM TOPLICAMA: Kineska poduzetnica investirat će 20 milijuna eura u renovaciju Toplice Hotela

“Hotel će biti djelomično modernog štiha, jer ne želimo da u Zagorju nikne nova građevina koja bi previše odudarala od okoline”

Objavljeno: 04.10.2019. zagorjeinternational

Kineska investitorica Jiang Yu posjetila je Krapinske Toplice, gdje se susrela s načelnikom Ernestom Svažićem, predsjednikom Općinskog vijeća Zvonko Očićem te direktoricom Toplice Hotela Kristinom Marušić Meliš.
– Došli smo isključivo zbog suradnje, ne zbog kupnje ili preuzimanja. Htjeli bismo ovamo dovesti kineske liječnike i otvoriti prvi hrvatski centar tradicionalne kineske medicine, a pošto ovdje već postoji nekoliko bolnica, smatramo da su Krapinske Toplice pravo mjesto za to – rekla je Yu te dodala kako hotel namjeravaju u potpunosti renovirati, u što će investirati otprilike 20 milijuna eura.

Kineska medicina

U pratnji kineske poduzetnice bio je Mario Rendulić, predsjednik CSEBA-e, zagrebačke poslovne kinesko – južnoeuropske asocijacije.
– Tu je više kineskih vlasnika koji su upisani i njezini su partneri, s kojima će Yu napraviti kooperaciju vezanu uz renovaciju hotela, a koja treba uskoro početi, posredstvom tvrtke Tehnika. Gospođa Yu ostat će ovdje njihov partner u dijelu tradicionalne kineske medicine, te je njezina želja da se ovdje naprave stalne terapije. Od studenoga bi krenuli s testnim programom, koji bi bio besplatan za određeni broj ljudi, da se upoznaju s tradicionalnom kineskom medicinom – rekao je Rendulić te dodao da, iako Yu nije kupila hotel, to neće spriječiti njeno ulaganje koje se tiče obnove hotela, kako bi on bio prilagođen za provođenje terapija.
Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić istaknuo je kako sa zadovoljstvom može potvrditi da je Yu svoje poduzetničke aktivnosti u Hrvatskoj započela upravo u Krapinskim Toplicama.
– Prijašnji vlasnici su imali nekoliko pokušaja privlačenja investitora koji nisu bili uspješni i mislim da je tu Općina odigrala aktivnu ulogu u privlačenju investitora iz Kine i ja u ovom trenutku ne vidim bolje rješenje za taj hotel. Za nas je važno da postoji perspektiva, jer ovo je prevrijedan resurs da bi ostao hotel s tri zvjezdice, a trenutno su mu nužna ulaganja kako bi se prilagodio zahtjevima tržišta. Urađene su analize i nekoliko studija i mislim da nema više prepreka da se krene s konkretnom rekonstrukcijom i dogradnjom koja je najavljena. Vlasnici tvrtke imaju obvezu s pažnjom dobrog gospodara misliti i o našim trenutnim zaposlenicima, a ako se sve ovo ostvari, neće biti posla samo za postojeće radnike, nego će doći i do otvaranja novih radnih mjesta – rekao je načelnik Svažić.

Moderan štih

Kako nam je potvrdio arhitekt i vlasnik tvrtke B2B West iz Zagreba Mesud Hudaverdi, prvotna ideja je da se rekonstrukcija hotela vrši u nekoliko faza, kako bi on zadržao svoju funkciju u određenom dijelu, a da ne prestane s radom na dulji period.
– Hotel će biti djelomično modernog štiha, jer ne želimo da u Zagorju nikne nova građevina koja bi previše odudarala od okoline, nego se želimo uklopiti u postojeće kvalitete. Naravno, radi se o jako starom hotelu koji u svojoj strukturi treba značajne promjene, moramo ga prilagoditi novom vremenu, novim funkcijama i kategorijama. Rekonstrukcija je uvijek vrlo izazovna i smatra se jednim od najtežih postupaka u graditeljstvu i arhitekturi jer ima jako puno iznenađenja, no pokušat ćemo napraviti nešto što će zadovoljiti i lokalnu zajednicu i investitora – kazao je arhitekt.(ib, jm) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba