Javnosti će se po prvi puta prikazati reprodukcija akvarela Slave Raškaj “Lobor“

DANI FRANJE HORVATA KIŠA U LOBORU: Sutra proglašenje dobitnika nagrada za najbolji hrvatski književni putopis

Objavljeno: 04.10.2019. IB

Sutra će se u Društvenom domu u Loboru u 17 sati održati središnji program 13. manifestacije Dani Franje Horvata Kiša, 13. po redu Hrvatski književni putopis. Prema izboru ocjenjivačkoga povjerenstva u sastavu Ivo Kalinski, Božica Pažur i Darko Raškaj, proglasit će se laureati 13. natječaja za hrvatski književni putopis i dodijeliti nagrade.

Dvostruke obljetnice

Ove godine, putopisna književna svečanost u znaku je dvostrukih obljetnica, stote obljetnice objavljivanja “Istarskih puta“ Franje Horvata Kiša i 95 godina od piščeve smrti, uz gostujuću tribinu Kajkavskog spravišča, koju će održati putopisac i publicist Radovan Brlečić i voditelj tribine Boris Beck. U glazbenom dijelu programa sudjeluje gitarist Nikola Šrajbek, a voditelj svečanosti je glumac Dubravko Sidor. Izabrani putopisi objavit će se u “Kaju“, časopisu za književnost, umjetnost i kulturu. Također, samo za trajanja 13. Dana Franje Horvata Kiša, javnosti će, 120 godina po njenom nastanku, prvi puta biti predočena reprodukcija akvarela Slave Raškaj, “Lobor“.

Program za učenike

U program se “Putopisnim satom” i “Malim putopisom” po drugi puta kreativno uključuju učenici loborske Osnovne škole Franje Horvata Kiša i njihovi mentori. Tako su Dani Franje Horvata Kiša započeli već danas, “Putopisnim satom” u OŠ, pod nazivom “Trifrtalj vure s Francekom“. Predavač je Andrija Jurki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba