Reagiranje saborske zastupnice Marije Puh na prozivke gradonačelnika Zlatka Brleka

“Da je u Klanjcu sve odlično, aktualna vlast ne mora uvjeravati mene, već građane, koji u sve većem broju podršku za projekte traže kroz Stranku rada i solidarnosti”

Objavljeno: 03.10.2019. zagorjeinternational

Saborska zastupnica Stranke rada i solidarnosti medijima je poslala reagiranje na prozivke gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka, koji ju je prozvao jer je na osnivanju Gradske organizacije stranke istaknula neke nedostatke u gradu Klanjcu.

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

Upravo na današnji dan (srijeda op.a.) u Zagrebu je otkriven spomenik Mahatmi Gandhiju. Kako kaže jedna od njegovih mudrosti: “Prvo te ignoriraju. Nakon toga te ismijavaju. Potom se protiv tebe bore. Na kraju pobjeđuješ.” Fazu ignoriranja je Stranka rada i solidarnosti u Hrvatskom zagorju očito prošla. Počele su borbe protiv nas, iako su poneki koji ne promišljaju dublje ideje i zalaganje za naše Zagorje još zapeli u fazi ismijavanja, no okrenimo se idejama i stvaranju, a ne razaranju. U današnje dinamično i moderno vrijeme, stajanje na mjestu, te opiranje pozitivnim promjenama jednako je razaranju. Upravo to se događa u Klanjcu. Da je sve kako treba biti i da se učinilo najbolje što se moglo u ovom i proteklim mandatima, aktualna vlast ne mora uvjeravati mene, već naše građane koji u sve većem broju podršku za projekte traže putem Stranke rada i solidarnosti, a još više u ideji koja okuplja, a glasi “Srcem za Zagorje”. To je ideja koja ne radi podjele i ne povlači granice između administrativnih jedinica pojedinih lokalnih samouprava već okuplja i pomaže sve građane i projekte koji su za dobrobit cijelog Hrvatskog zagorja, pa i šire. Stranka rada i solidarnosti nije neka ideološka tvorevina koja broji krvna zrnca svojih članova ili onih koji joj se žele priključiti, već platforma koja je omogućila i omogućit će još puno više stanovnicima Hrvatskog zagorja ukoliko se nećemo opirati promjenama koje će nam se maskirati kao ideološke, da bi se činile odbojnima, a u stvari su prijeko potrebne. Razgovarajmo o gospodarstvu, novim radnim mjestima, gradu Zagrebu kao interesnom području u kojem svoj kruh zarađuju mnogi stanovnici Hrvatskog zagorja i svakodnevno putuju na posao. Možda ti isti ljudi ne shvaćaju udobnost fotelja gradskih vlasti ili stečenih vrijednosti nekolicine uspješnih obrtnika, možda su oni mnogo spremniji za promjene na bolje. Promjene ne za pojedince nego za sredinu u cijelosti, bez povlačenja administrativnih granica. Dopustimo si razmišljati malo šire od onoga sto nam se plasira i nameće putem razno raznih kanala, a posebice putem “birtijaške politike”. Moj glas u Saboru, glas je svih Zagorki i Zagoraca i dostupna sam svima, te voljna pomoći i zastupati svaku dobru ideju koja će razvijati naš kraj i biti od koristi za sve, a ne samo za pojedince. Faza ismijavanja je upravo završena. Počinje faza borbe. Borbe za bolje Hrvatsko zagorje – istaknula je Marija Puh.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba