TIJEKOM POLICIJSKE AKCIJE, ZAUSTAVLJEN 21-GODIŠNJAK: Čeka ga kazna od pet tisuća kuna i mjesec dana zabrane upravljanja motornim vozilima

KRAPINA: Na autocesti A2, na mjestu gdje je ograničenje 100, vozio 190 kilometara na sat

Objavljeno: 01.10.2019. JJ

U ponedjeljak su na autocesti A2 u Krapini, policijski službenici Postaje prometne policije prilikom održavanja preventivno – represivne akcije usmjerene na brzinu, u 13.01 sati zbog prekršaja nepropisne brzine zaustavili 21-godišnjeg hrvatskog državljanina. Utvrđeno je kako je 21-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom prosječnom brzinom od 190 kilometara na sat, iako je na navedenom djelu prometnice brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 100 kilometara na sat.
Izmjerena brzina kretanja vozila umanjena je za sigurnosnu razliku od 10 posto, te iznosi 171 kilometar na sat, što znači da je vozač prekoračio dopuštenu brzinu za 71 kilometar na sat. Vozaču je izdan prekršajni nalog u iznosu od pet tisuća kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od mjesec dana.
Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske upozoravaju vozače da poštuju ograničenja brzine i da se odgovorno ponašaju u prometu, vodeći pritom brigu o sebi i drugim sudionicima, posebice o najranjivijim skupinama sudionika u prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba