Posjetom učenika ŠUDIGO-a Muzeju krapinskih neandertalaca i službeno započeo projekt “S NEANDERTALCEM u umjetnosti i dizajnu”

Učenici u muzejskom prostoru tražili inspiraciju za ilustracije, nakit, keramiku, odjeću i ostalo što će izrađivati, a potom izložiti u Gradskoj galeriji Zabok

Objavljeno: 29.09.2019. AB

Muzej krapinskih neandertalaca u petak su posjetili učenici i profesori Srednje škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, čime je i službeno započeo projekt “S NEANDERTALCEM u umjetnosti i dizajnu”. Učenici su obišli stalni postav Muzeja i upoznali se s kompleksnom pričom o razvoju života na Zemlji, životom krapinskog pračovjeka te svjetskim značajem Nalazišta Hušnjakovo.
Upravo u tom muzejskom prostoru su učenici potražili inspiraciju za izradu predmeta koje će u različitim likovnim tehnikama izrađivati tijekom listopada u školi, na radionicama pod vodstvom svojih nastavnika – Štefice Zajec Stanić, Ivanke Jagečić, Mirjane Smolić, Nikole Sinkovića, Carmen Bačure Potočić, Anuške Alfirević i Aleksandre Mašić Tumpa. Ilustracije, nakit, keramika, odjeća i ostali predmeti moći će se i razgledati na izložbi koja će biti postavljena sredinom studenog u Gradskoj galeriji Zabok.
– Ovim projektom započela je lijepa suradnja Muzeja, Galerije i škole, odnosno komunikacija između Muzeja i mladih, među kojima su brojni i oni iz lokalne zajednice. Projekt u kojem neandertalac predstavlja nadahnuće za kreativno stvaranje pokrenula je viša muzejska pedagoginja Lorka Lončar Uvodić, a na taj način će se povezati tri ustanove kojima je cilj edukacija i razvijanje svijesti o važnosti kulturne i prirodne baštine – istaknuli su iz Muzeja krapinskih neandertalaca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba