Općini je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi odobreno gotovo 7,5 milijuna kuna, no potrebno je pokriti i vlastitu komponentu u projektu ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna, te urediti vrtić o svom trošku

Općina Gornja Stubica za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića podiže kredit od 12 milijuna kuna

Objavljeno: 28.09.2019. IB

Odlukom vijećnika na posljednjoj sjednici, Općina Gornja Stubica podići će kredit u iznosu od 12 milijuna kuna u svrhu izgradnje i uređenja dječjeg vrtića. Podsjećamo,  Općini je preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi za izgradnju vrtića odobreno 7.440.000 kuna, a procijenjena vrijednost projekta je više od 12 milijuna kuna. Stoga se Općina odlučila za podizanje kredita od 12 milijuna kuna, a načelnik Jasmin Krizmanić pojasnio nam je zašto su uzeli maksimalan iznos kredita koji banka odobrava za tu namjenu.
– Radi se o kreditu na deset godina, s počekom od dvije godine. Ne znači da ćemo mi svih 12 milijuna kuna potrošiti, trebamo pokriti razliku od nešto više od pet milijuna kuna, jer smo od Agencije dobili gotovo 7,5 milijuna kuna. Pritom smo vodili računa o mogućim većim troškovima nego što su sada u troškovniku. Također, sredstvima od kredita pokrit ćemo i opremanje vrtića, koje nije uključeno u cijenu izgradnje. Radovi na izgradnji bi trebali započeti početkom prosinca, iz razloga što trebamo donijeti odluku o odabiru izvođača, te moramo imati osigurana sredstva kako bi nam Agencija za plaćanja u poljoprivredi mogla dati zeleno svjetlo da gradnja može početi. Rok za završetak izgradnje vrtića je dvije godine, a kapacitet vrtića će biti za tri vrtićke grupe i dvije grupe jaslica – istaknuo je Krizmanić te dodao kako su kod kreditiranja naveli da će se u slučaju viška financijskih sredstava od kredita, ona utrošiti u komunalnu infrastrukturu, odnosno cestogradnju i rasvjetu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba