U sklopu 49. “Branja grojzdja“, na pregradskom je trgu održano zanimljivo glazbeno događanje

Milena Kostanjšek apsolutna pobjednica Festivala vinskih popevki i napitnica

Objavljeno: 28.09.2019. zagorjeinternational

U sklopu 49. manifestacije “Branje grojzdja“, na pregradskom Trgu Gospe Kunagorske održano je treće izdanje festivala “Vinske popevke i napitnice“, u organizaciji KUD-a Pregrada. Festival je bio natjecateljskog karaktera, a izvodile su se nove i već izvođene skladbe, u njihovim originalnim izvedbama ili u novim obradama. Izvođače je pratio stručni ocjenjivački sud, u sastavu Bojan Pogrmilović, pjevač opernog zbora HNK Mario Bokun i Ivica Geček.

Najbolja obrada

U kategoriji već izvođenih skladbi, prvo mjesto osvojio je Ženski zbor KUD-a “Sloboda“ Oroslavje, za skladbu “Pet je kumi“. Drugo mjesto pripalo je ŽVS-u KUD-a Pregrada za pjesmu “Kad s istoka sunce zagrije“, a treći je bio Zlatko Deveničar sa skladbom “Mele sem si popil“. Posebnu nagradu žirija za obradu već izvođene skladbe dobio je Adam Mokos Pazman, za obradu skladbe “Pet je kumi“.

U kategoriji novih skladbi najbolja je bila Milena Kostanjšek s pjesmom “Dedek pri kleti“, koja je dobila i posebnu nagradu žirija za tekst nove skladbe i za najbolju izvedbu. Druga je bila Udruga Magdalenić s pjesmom “Oj, ti kapljica“, dok je treći bio Igor Baksa sa skladbom “Zvezdica“. Inače, Milena Kostanjšek s autorskim je skladbama pobijedila na sva tri dosadašnja festivala.

Glasovi publike

Prema glasovima publike, najbolja je bila skladba “Pet je kumi“, Ženskog zbora KUD-a Sloboda iz Oroslavja. Drugo mjesto osvojila je Milena Kostanjšek, dok je treću nagradu publike dobio KUD “Rikard Jorgovanić“ za skladbu “Tancaj, tancaj“.

Među brojnim gostima, na festivalu su bili zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, gradonačelnici i načelnici s područja KZŽ te dopredsjednica Saveza Društava “Naša djeca“ Sonja Borovčak, a svima okupljenima dobrodošlicu je poželio gradonačelnik Marko Vešligaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba