Predsjedništvo Općinske organizacije Stranke rada i solidarnosti istaknulo dva kapitalna projekta, izgradnju sportske dvorane i dogradnju škole, za koja apeliraju i na općinsku vlast da poduzme potrebne radnje, kako bi se konačno realizirali

“Žalosno je da smo na pragu 2020. godine, a Petrovsko još uvijek nema dvorane. Borit ćemo se za nju i kroz županijski i kroz državni proračun”

Objavljeno: 24.09.2019. AB

Predsjedništvo Općinske organizacije Stranke rada i solidarnosti – BM 365 Petrovsko, održalo je sastanak u prostorijama DVD-a Petrovsko, na kojem su usuglašeni stavovi sa svim dionicima te je jednoglasno donesen zaključak o potrebi izgradnje jednodijelne športske dvorane u Petrovskom, kao i dogradnje i proširenja školske zgrade Osnovne škole Antuna Mihanovića.

Podizanje kvalitete života

Na sastanku su prisustvovali i saborska zastupnica Marija Puh te predsjednik Županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti Anđelko Topolovec, koji su istaknuli kako će se za dva kapitalna projekta u Petrovskom boriti i kroz županijski i kroz državni proračun.
– Žalosno je da Petrovsko na pragu 2020. godine još uvijek nema sportske dvorane, kojom bi učenici imali prostor za kvalitetno održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, a pritom bi se ujedno ojačali i infrastrukturni kapaciteti za sport i rekreaciju svih Petrovčanki i Petrovčana, čime bi im se podigla kvaliteta života. Realizacija projekta mora biti usmjerena i potpunoj dogradnji te proširenju školske zgrade u Petrovskom, kako bi se učenicima osigurala mogućnost za produženi boravak. Time bi se osigurali uvjeti za kvalitetno izvođenje nastave sukladno državnom pedagoškom standardu – rečeno je na sastanku.

Strategija razvoja

Istaknuto je i da se, budući da su oba projekta u Strategiji razvoja Općine Petrovsko 2014-2020. godine, apelira na predstavnike Općine Petrovsko da poduzmu potrebne radnje, kako bi se konačno krenulo u njihovu realizaciju.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba