Europskim sredstvima obnovit će se 25 policijskih postaja i uprava diljem Republike Hrvatske, među njima i one u Donjoj Stubici i Zlatar Bistrici

Počela energetska obnova zgrade Policijske postaje Zlatar Bistrica, projekt vrijedan više od 2,5 milijuna kuna

Objavljeno: 24.09.2019. Jožica Miklaužić

U Policijskoj postaji Zlatar Bistrica predstavljen je projekt energetske obnove zgrade te policijske postaje, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Načelnik PU krapinsko – zagorske Darko Car istaknuo je kako je projektom energetske obnove obuhvaćeno ukupno 25 policijskih postaja i uprava diljem Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost tih projekata iznosi preko 100 milijuna kuna.

Zaštita okoliša

– Jedan od tih projekata je i energetska obnova zgrade Policijske postaje Zlatar Bistrica, koja je izgrađena 1957. godine i koja načinom gradnje karakterističnim za ona vremena, danas nikako ne zadovoljava svojom energetskom učinkovitošću. Policijska postaja je površine 981 četvorni metar, a projektom energetske obnove, doprinijet će se ne samo zaštiti okoliša, nego i poboljšanju uvjeta rada djelatnika – objasnio je Car.
Stručna suradnica za pripremu i prijavu projekata iz poduzeća EuroConsulting Sanja Kanoti, kratkom je prezentacijom predstavila osnove informacije projekta.
– Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 20. prosinca 2018. godine. Ukupna vrijednost radova iznosi 2.566.110 kuna, a iznos bespovratnih sredstava 1.637.967 kuna. Krajnji rok za završetak ovog projekta je 20. prosinca 2020. godine, a obnovom će biti obuhvaćena zamjena vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskih i ukopanih zidova, poboljšanje postojećeg sustava grijanja, te zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom LED rasvjetom. Obnovom će se ostvariti smanjenje toplinske energije za grijanje za čak 74 posto, smanjenje godišnje potrošnje primarne energije za 86 posto te smanjenje emisije ugljičnog dioksida za 74 posto – rekla je Kanoti.

Izvođač radova

Izvođač radova je Pludux art iz Konjščine, a usluge stručnog nadzora provodit će Adako projekt iz Zagreba, dok će usluge projektantskog nadzora provoditi tvrtka Kostelgrad – projekt iz Pregrade, koja je izradila i tehničku dokumentaciju.
Voditelj projekta Dragutin Sakač istaknuo je kako će se na području KZŽ programom energetske obnove, osim zgrade PU Zlatar Bistrica, obnoviti i zgrada policijske postaje u Donjoj Stubici. Predstavljanju projekta nazočili su i Filip Pluščec, vlasnik poduzeća koje je izvođač radova, te predstavnik poduzeća koje će obavljati stručni nadzor, Damir Kerner, koji je naglasio kako postoji jako dobra suradnja s projektantima i izvođačem radova,te vjeruje kako će posao biti završen kvalitetno i u roku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba