Uz članove kulturno – umjetničkog društva, putovala je i delegacija općine Gornja Stubica

KUD “Matija Gubec” nastupio na “Balkans Festivalu” u Republici Kosovo

Objavljeno: 24.09.2019. JJ

Gornjostubičko Kulturno – umjetničko društvo “Matija Gubec” prošlog je vikenda gostovalo na festivalu folklora “Balkans Festival” u Kosovom Polju, u Republici Kosovo. U posjetu Republici Kosovo bila je i općinska delegacija, na čelu s načelnikom Jasminom Krizmanićem. Na festivalu, koji se ove godine održao drugi puta, nastupilo je 15 društava s područja Balkana, koja su predstavila običaje i kulturu svojih zemalja. Festival je otvoren u petak, velikom povorkom kroz grad, a u petak i subotu održavali su se nastupi društava na otvorenoj pozornici.
Predsjednik gornjostubičkog KUD–a Božidar Sačer istaknuo je kako su puni pozitivnih dojmova.
– Osim s društvom iz Kosova Polja, koje nam u posjet dolazi iduće godine, razvili smo prijateljstva za buduće kulturne razmjene i s drugim društvima koja su nastupala na festivalu – kaže Sačer.
Predstavnike društva i općinsku delegaciju ugostio je gradonačelnik Kosova Polja Burim Berisha.
– Razgovarali smo o kulturnoj suradnji, dogovorili posjet njihovog društva Gornjoj Stubici iduće godine te smo u prijateljskoj i ugodnoj atmosferi razmijenili iskustva o upravljanju općinama te u vezi EU fondova. Ovo je tek prvi korak jednoj lijepoj suradnji – najavio je načelnik Krizmanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba